2020-12-08
Congratulations to @burger_begin for new opening!🎉🎉去到已经见到好多客啦,咁好生意,当然要试试佢地既burger点正法啦😍 呢间系立食的,没有座位,有吧枱,虽然店面细,但老板好有heart会逐样介绍唔同既burger同小食,希望为客人拣到最心水之口味! 我地点左: ..皇牌鹅肝汉堡 Signature Foie Gras Beef Burger ($108)食完呢个burger,你一定会觉得呢个价钱系值得俾! 首先,净系个包已经好好食,烘得好脆好香,有实力有心思既,就系会在细节位显示到出来~有D会只煎靓旧馅就算,但就无理到个包点样整先好食,但呢度,真系唔会失望! 汉堡包里面有一块芝士、一件鹅肝、一块牛肉汉堡扒、少量生菜洋葱同酸瓜. .讲下鹅肝,煎得刚刚好,唔会腥,好香,果阵油香味四溢! 好得! 就连我朋友唔多食鹅肝都话好好味!! 😋 然后到块牛肉汉堡扒啦🥩 肉味好浓郁,而且好厚,口感好正~个人偏爱厚既质地~老板话佢地真系用上等既材料去整,决定制作呢款汉堡时,都真系试过用唔同价钱唔同牌子既食材先决定用边款,睇得出老板好用心去做好既野食俾大
讲下鹅肝,煎得刚刚好,唔会腥,好香,果阵油香味四溢! 好得! 就连我朋友唔多食鹅肝都话好好味!! 😋 然后到块牛肉汉堡扒啦🥩 肉味好浓郁,而且好厚,口感好正~个人偏爱厚既质地~老板话佢地真系用上等既材料去整,决定制作呢款汉堡时,都真系试过用唔同价钱唔同牌子既食材先决定用边款,睇得出老板好用心去做好既野食俾大家~ 成品完全无失望,完全对得住佢既理念👍🏻 老板亦都好有信心D客会返转头再来光顾! 对自己咁有信心既老板,客人仲点可以无信心!.
日式汉堡 Japanese Wasabi Salsa Burger ($58)
呢个几特别! 系用左Wasabi同葱去调制成既酱汁,有著Wasabi既香同葱既甜,但又唔会攻鼻唔会辛辣,唔食辣既朋友都绝对可以食到!!一样都系果款牛肉汉堡扒,少量生菜洋葱同酸瓜。要特别讲下酸瓜,上一段无讲到。我以前食burger系要走酸瓜,因为太酸,但呢度既酸瓜系又酸又甜咁,斋食果块酸瓜都好好味! 老板话呢款汉堡包好受客人欢迎,食落真系好juicy,加上出边真系唔多有Wasabi既酱汁,所以大家可以试下食呢个咁特别既酱汁啊!!.
炸金文毕芝士 Fried Camembert ($38)
见到有炸芝士咁得意,所以舍弃左薯条,试下芝士! 呢度有2款芝士,除左呢款,仲有款叫炸水牛芝士。老板话呢款系比较浓郁D,所以我地就叫左呢款试下~ 佢既炸芝士整成一个迷你三角仔咁,几得意~ 炸的外皮好脆,食住拉丝既热芝士,又唔会好漏,好好味!! 芝士迷唔好错过啦!! .
炸鸡配秘制辣沙律汁 ($38)
Fried Chicken with creamy spicy sauce
即系好似麦乐鸡咁,肉质软滑,配埋沙律汁,好有风味!! 个沙律汁其实唔会话好辣,味道系类似千岛酱咁,点埋酱食几好味!.
呢度除左以上2款汉堡包,其实仲有另外4款架,不同口味,其中一款系素食者都适合食架! 就系大啡菇牛油果素汉堡! 好贴心,素食者都可以食到好好味既burger!! 😍 另外就有咸蛋黄既黄金汉堡、经典汉堡同墨西哥汉堡! 大家可以试下唔同口味! 除左burger之外,呢度仲有热狗同其他小食! 都几多选择~价钱都亲民架~.
呢度仲有个小小gimmick就系有个大画墙,老板摆埋盒颜色笔系度,等D客人可以自己写野画野上去,我都留低左我既笔迹啦哈哈哈! 大家可以玩下! 今次真系劲满足啊💓 唔怪得开张左几日,生意已经咁好! 👍🏻 老板既目标系希望客人会想特登搭的士都要回头再来光顾,我相信佢会成功架! 呢间真系值得再来既汉堡店,等我下次试下其他先!