2024-09-20 108 浏览
第一次食南亭系喺中环,当时系去朋友生日,食完之后真系一试难忘,觉得所有嘢都烧得劲好食,奈何喺香港岛𠮶边唔系成日食到,不过最近就比我发觉原来尖沙咀都有分店,所以今日收工之后特登约朋友过去,食完之后真系劲开心,食物质素好高,同我记忆中嘅一样。我觉得今日最出色嘅就系以下呢几样:青椒仔烧得刚刚好,食落有少少脆,但系亦都保持到应有嘅香味。我地都有加追点多左一份因为真系会食上瘾。另外一样令我感到好惊喜嘅就系三文鱼茶泡饭。呢个好特别,除咗有鱼油香之外,更加有茶叶香,加埋来食真系觉得又健康又好味。日本香葱豚肉系日本居酒屋必点嘅产品,呢到都整到好Juicy,绝对有日本嘅quality。香辣羊肉串烧得够香口,羊肉唔会有show味,连朋友都话好食。芝士年糕真系童年嘅回忆,烧到入面流心咁样,超正!整体嚟讲,觉得呢间餐厅嘅服务员嘅服务态度都好好,以后一定会继续嚟