2023-08-19 25 浏览
今日收工约左fd食生日饭🎂我地拣左楼上cafe, @vol.1hk 试下佢地既手工意粉🍝餐厅环境采用木系装修,氛围比人感觉好舒服,有室内同室外,但系户外位置实在太热了,如果天气凉可以试下,会更chill😚😚小食:牛油果酱烟三文鱼墨西哥脆片$98墨西哥脆片冇咩特别,但系牛油果酱配烟三文鱼就好好食,拎一块脆片再点下牛油果酱,食多左几块后有小小咸,但做为前菜好开胃🤤主食:自制龙虾汁蟹肉手工宽条面$178系餐厅招牌菜,自家制宽条面好弹牙,配上满满龙虾汁,劲香蟹味🤭宽条面夹杂了蟹肉、洋葱、蘑菇,整体鲜味浓郁,但不会觉得很油腻,另外配了一块烤到半焦脆的竹炭面包,沾上龙虾汁同蟹肉,劲好食,好有惊喜🤩🤩🤩主食:慢煮白松露鸡胸配南瓜意大利饭$138系南瓜Risotto😍,通常都系稳稳阵阵又好食😎Risotto入面有蘑菇、洋葱、蒜片、芝士忌廉,超级浓郁,食落真系丰富口感,而且慢煮鸡胸肉嫩滑,调味亦吾会太咸😋甜品:抹茶巴斯克麻糬蛋糕$68系我第一次食巴斯克蛋糕,估吾到咁好食😋系必食推介👍🏻👍🏻🤤蛋糕表层有浓浓奶盖和抹茶粉,超浓抹茶味,内则有流心牛奶麻糬,跟巴斯克很搭,质感顺滑,食完都好饱肚💕饮品:黑糖鲜奶米
今日收工约左fd食生日饭🎂
🍝

小食:牛油果酱烟三文鱼墨西哥脆片$98

主食:自制龙虾汁蟹肉手工宽条面$178

主食:慢煮白松露鸡胸配南瓜意大利饭$138

甜品:抹茶巴斯克麻糬蛋糕$68

饮品:黑糖鲜奶米麻糬$52
劲重奶味,仲啜到好多麻糬🤭

饮品:百香果菠萝桂花乌龙茶$42
夏日推介👍🏻非常解渴,内有百香果粒粒,仲有蒟蒻,非常有口感😆

饮品:Americano$44
普通的一杯美式,冇咩特别🤣