2023-01-27 124 浏览
今晚我去左LADDER Dundas 19楼"贝料理"食铁板烧呀✨整体我都觉得好高质,特别啱哂超钟意食靓海鲜既香姐我呀🤭先付三点-矶烧鲍鱼-鲜甜软糯-静冈糖蕃茄 -果香味浓,清甜再配合带酸既啫喱,非常清爽-醋渍水母-无食过既口感,清爽带烟韧,味道带酸,非常开胃和风贝沙律冰菜好爽口,水份多,北寄贝新鲜爽甜,和式汁好开胃。冲绳雪盐牛油烧北海道带子带子完全唔会over cook所以好软滑,有牛油蒜香味,好大只,肉质鲜甜。铁板烧樱花虾广岛蚝海量的樱花虾好香口惹味广岛蚝鲜甜到不得了!顺带一提紫苏花可食用呀~带点凉凉既感觉好清新❤️.汁煮翡翠螺大赞,好鲜甜,唔韧,个汁有海鲜鲜味。海胆汁烧龙虾 龙虾爽口弹牙,海胆味唔会抢左龙虾甜味。铁板A5鹿皃岛黑毛和牛入口即溶,配合独子蒜同wasabi再加上自家调制汁减少肥腻感。季节贝清汤吸物+松叶蟹肉茶碗蒸呢个配塔好好,好夹~个汤超级鲜甜!!非常喜欢,茶碗蒸好多海鲜配料,蒸蛋好香滑。铁板樱花虾贝柱和牛炒饭好香口,米饭粒粒分明。芝士雪糕配柚子干原本以为芝士雪糕会好油腻既感觉但完全无,雪糕质地似gelato ,比较黏身,配柚子干食非常好味~成为幸福既总结🎉

先付三点
-矶烧鲍鱼-鲜甜软糯
-静冈糖蕃茄 -果香味浓,清甜再配合带酸既啫喱,非常清爽
-醋渍水母-无食过既口感,清爽带烟韧,味道带酸,非常开胃

和风贝沙律
冰菜好爽口,水份多,北寄贝新鲜爽甜,和式汁好开胃。

冲绳雪盐牛油烧北海道带子

铁板烧樱花虾广岛蚝

汁煮翡翠螺
大赞,好鲜甜,唔韧,个汁有海鲜鲜味。

海胆汁烧龙虾
龙虾爽口弹牙,海胆味唔会抢左龙虾甜味。

铁板A5鹿皃岛黑毛和牛

季节贝清汤吸物+松叶蟹肉茶碗蒸

铁板樱花虾贝柱和牛炒饭
好香口,米饭粒粒分明。

芝士雪糕配柚子干