2017-05-22 23 浏览
Weekend 下午经过,见到这间拉面店不用等位,所以就即刻入去坐低。原来menu只有2款拉面可以拣,叫套餐先有糖心蛋。所以叫了一人一个套餐,顺便试试两款不同的拉面和小食,重点是套餐会比较平。我的套餐: 虾味噌豚骨汤面配小龙虾沙律 $115因为我比较喜欢虾同海鲜,所以叫了这个期间限定拉面。汤有少少虾味,比豚骨汤浓少少,味道有层次。仲有好多樱花虾同葱,劲正!糖心蛋的蛋白带少少咸味,唔算好流心都几好食。叉烧唔会太多肥肉,有少少爽口,豚肉味好重。拉面是幼的,软硬刚刚好,好爽口,我好耐无食过咁弹牙的拉面。赞!小龙虾沙律虽然只有雪糕球大小,但其实有好多粒虾肉,食落有少少似薯仔沙律,加左少少wasabi, 好食。朋友的套餐: 豚骨汤面配香煎饺子 $105豚骨汤底有好浓郁的猪骨味,但唔会话好咸同好油,拉面质素一样好好,好弹牙,木耳好爽口,这里还有好多配菜如辣芽菜,芝麻,蒜泥等等加入拉面一齐食,免费架!饺子煎得好好几香,味道就普普通通。食龙虾沙律比较化算。虽然香港好多拉面店,但这间一试无妨,真心,个拉面好食又弹牙,好食过果间连锁一拉面好多。好细间,好似日本地道拉面店!

我的套餐: 虾味噌豚骨汤面配小龙虾沙律 $115

朋友的套餐: 豚骨汤面配香煎饺子 $105

饺子煎得好好几香,味道就普普通通。食龙虾沙律比较化算。

好细间,好似日本地道拉面店!
2017-05-21