2024-10-02
今次黎到观塘揾食!食咩好呢?朋友话要食得饱又要有特色仲要有美食!等我揾比佢😂😂咁好啦,一于食放题!拿⋯食放题真系唔一定局限于指定食物嘅!今次就黎到鸿图道一间以爱美人士最啱食嘅花胶汤底嘅火锅放题店「一本食堂」!佢地推出咗花胶鸡锅放题套餐,先饮汤再打边炉🍲仲要系无限时,包括有前菜、饮品、火锅食物及甜品无限任食,食物款式都过百款任拣!而每格客人仲会送超新鲜海鲜5款拼盘、顶级牛盛宴4款,最正系用咗Prime级数嘅牛小排牛肩胛仲有安格斯牛板腱,加埋雪花一口和牛粒真系超正!而家仲有四周年优惠限定,每枱仲加送三点刺身一份添呀!刺身超新鲜仲要啖啖都食得出鲜味!食完店员会帮忙落鸡同花胶去个汤内,而汤本身就无加味精,煮沸后就可以饮,花胶鸡应该系女士恩物,可以补充到骨胶原嘛!跟住我哋就食牛盛宴,超浓牛味而且唔会韧,牛嘅油花明细,好滑溜!跟住食埋个海鲜盘,大大只鲍鱼同生蚝,真系啖啖肉㗎!如果有约朋友去观塘食饭,想食得好食得饱,可以试下嘅间「一本食堂」🌟老实讲$298仲有包括咁多嘢食,真系相当超值!🥢一本食堂📍 地址:观塘鸿图道30号3楼#一本食堂 #海鲜盘 #牛盛宴 #特鲜刺身盘 #放题 #无限时 #无限任食
🥢一本食堂
📍 地址:观塘鸿图道30号3楼
#一本食堂 #海鲜盘 #牛盛宴 #特鲜刺身盘 #放题 #无限时 #无限任食 #花胶鸡汤 #美食推介 #观塘美食 #美食推荐 #欣赏美食 #我爱美食 #香港美食 #香港美食推介 #hkfood #hkfoodie #hkig #foodie #foodstagram #foodphotography #eatlove #foodiehkg