2022-12-28 84 浏览
西环一向都多小店,今次去staycation酒店附近见到呢间又平又抵食嘅中式餐厅,当然唔可以放过呢次机会啦!羊肉抢幼面平时食羊肉最怕就系𠮶阵臊味,呢间餐厅系呢方面处理得唔错,完全冇臊味之余仲可以逼到羊肉浸香味出嚟,汤底亦都10分香口!砂锅云吞鸡呢个系我最期待嘅菜式,因为有清甜嘅鸡汤再加埋滑嫩嘅鸡肉,可惜最后我都系食唔晒,因为饮晒啲汤,当中云吞亦都相当入味。银芽炒膳糊平时出去食膳都好怕啲腥味,所以一直唔够胆叫,今次朋友话想试吓,估唔到有惊喜!银芽加埋啲酱汁炒落啲膳,好有火喉!最重要系超级足料,好大碟好抵食!宫保鸡丁鸡肉见到系先炸完再炒,而且见到呢个菜式用咗两款唔同嘅辣椒炒,炒得好入味,鸡肉混和两个唔同辣嘅感觉!食咁多嘢埋单都系唔使$500!仲要超级满足,下次一定再嚟!

羊肉抢幼面

砂锅云吞鸡

银芽炒膳糊

宫保鸡丁

食咁多嘢埋单都系唔使$500!仲要超级满足,下次一定再嚟!