⭐️马来屋(新蒲岗)⭐️今日嚟到新蒲岗嘅平民商场,万迪广场有一间新餐厅,有我最钟意食嘅东南亚美食,而且价钱相当实惠,晚市有午市套餐,大约50至$60 ,加泰式饮品都系加$8。⭐️泰式鲜虾炒金边粉套餐($55)⭐️金边粉份量真系超级大份,甜甜,用既虾只冰冻普通虾仁。味道中规中矩。但系$60左右的确系抵嘅。⭐️黄咖喱牛腩饭套餐($55)⭐️椰汁味好香,而且亦都有洋葱嘅香味,牛腩好琳好入味。的确系有啲惊喜。而且份量都好大份,都算系足料。⭐️椰子鸡汤($78)⭐️呢个椰子鸡汤非常鲜甜, 椰汁味超香,而且有得淡淡的香茅味,格外惹味,而且鸡粒亦都非常鲜嫩, 再配埋车厘茄,感觉好健康。令人食过返寻味。😋⭐️生菜包($76)⭐️生菜包算系比较辣嘅一碟,但系食得辣嘅你千祈唔好错过,每次嚟到泰式餐厅一定必叫嘅菜式。⭐️鸡皮虾( $48 )⭐️反而串烧系列我唔系特别钟意,虽然餐厅特别推介师傅特制嘅鸡皮虾,虾系几爽口弹牙嘅,但系份量偏小,而且唔系特别好食。真系除咗呢碟之外其他都几值得食。
⭐️马来屋(新蒲岗)⭐️

⭐️泰式鲜虾炒金边粉套餐($55)⭐️