2024-02-08
年廿八洗邋遢,执屋执咗成日,夜晚梗系要食返餐好嘅,见到呢间德国餐厅有优惠,咸猪手只系需要98蚊,咁抵食就一于黎呢度啦。餐厅环境舒适,可以拣坐室内或室外,由于今日落雨,所以拣咗坐室内。墨西哥粟米片配牛油果酱、蕃茄莎莎 :系上主菜之前,先叫个小食顶顶肚。微暖嘅粟米片入口香脆,配上牛油果酱及蕃茄莎莎,酸酸地非常开胃。特色鸡翼 :可以拣辣或唔辣,我哋拣咗辣。鸡翼一份有三只全翼,鸡翼即叫即炸,入口热辣辣,沾满辣粉嘅鸡翼辣得好过瘾,值得一赞嘅系餐厅好细心咁将鸡槌及鸡翼斩开,食得非常方便。凯撒沙律配烟三文鱼 :完全估唔到咁大份,沙律菜好新鲜,烟三文鱼都几多,配料仲有面包粒,酱汁拣咗分开上,可以按自己嘅口味落。德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律 :唔好以为优惠价就会将货就价,咸猪手份量十足,外皮烤得脆卜卜,猪手肥瘦适中,食落鲜嫩多汁,配上蜜糖芥末或黄芥辣食,辣辣地相当惹味。配菜有酸菜及薯仔沙律,食落真系好有德国风味。
墨西哥粟米片配牛油果酱、蕃茄莎莎 :
特色鸡翼 :
凯撒沙律配烟三文鱼 :