2023-08-30
拥有4间分店的板神鉄板烧日本料理推出左<感谢祭>,无论系平日定公众假期都可以用低至$398 享用「14品铁板烧套餐」,食完之后仲发现并无将货就价依然维持高水准,真系超级抵食。感谢祭套餐系可以加钱转左好多野,所以转下转下其实又唔止系$398既其实但依然系用一个平时食唔到嘅价钱享受最美味嘅铁板烧由于14品实在太多,我就唔逐款写啦🔸鲍鱼用左南非鲍鱼体型上比较大只,用黑椒、牛油、盐调味简简单单已经好好食,肉质又弹牙嫩滑,好味👍🏻🔸鹅肝汉堡、白鳕鱼、元贝本身系三拣一,但系职员话可以+$180要晒3样咁梗系要晒佢啦。鹅肝好油,烧完师傅用mini burger方法上台,可以平衡返鹅肝嘅油腻,而且佢每粒burger都唔同色好靓。白鳕鱼同元贝都煎得啱啱好😋🔸日本A5和牛厚烧、薄烧肉类方面拣左澳洲和牛怕日本和牛太油腻,一半厚烧一半薄烧。薄烧系一貫做法卷葱粒同蒜片,增加味道同口感,厚烧就切成一粒粒先上枱,肉味浓好juicy无过火🔸焦糖多士发现近年间间铁板烧都会有呢一款甜品,讲真望住厨师整真系觉得太邪恶食一啖都有罪恶感,因为太多糖同牛油。但系当完成品一上枱你又会忍唔住想系咁食,多士香甜脆口又有
由于14品实在太多,我就唔逐款写啦
🔸鲍鱼
🔸鹅肝汉堡、白鳕鱼、元贝
🔸日本A5和牛厚烧、薄烧
🔸焦糖多士
发现近年间间铁板烧都会有呢一款甜品,讲真望住厨师整真系觉得太邪恶食一啖都有罪恶感,因为太多糖同牛油。但系当完成品一上枱你又会忍唔住想系咁食,多士香甜脆口又有浓浓牛油香,点忍呀
真心推荐
真系黎食个便饭都抵嫁
唔好意外啲相会发现唔同background,因为喺铜锣湾同观塘各食咗一次😂