2019-01-30 475 浏览
妈妈心血来潮话想食热豆浆配油炸鬼~孝顺女梗系即刻陪佢去啦~环境方面坐得就唔系好舒服架喇~但堂食既话就可以尝到热辣辣既滋味啰~当日都座无虚席,就知道呢刻大家都唔care坐得舒唔舒服啦~今次点左热豆浆、油炸鬼同热豆花!油炸鬼炸得香脆不过唔系新鲜炸起所以冻哂lu,我谂热辣辣食一定仲和味!抵赞既系就算冻左都唔系有油益味,呢个好重要喔!配埋热豆浆真系好夹,一口油炸鬼再饮一啖热豆浆,中和左油腻感,豆浆够哂热又香浓,真系非一般现成盒装既可以媲美~而热豆花香浓软滑,成日觉得食豆花既精髓在于个黄糖,一定要一大匙先够满足!呢方面老板毫不吝啬,一大汤匙加入豆花度~甜甜的好滋味!豆花又白又滑又够热又够甜~唔驶几分钟已经俾我KO哂~临走果阵见到隔离台有两个小朋友老板仲好细心咁将一条油炸鬼分开一人一半,两个小朋友拎住格剑咁不知几开心!我觉得系度食到既就系呢d人情味,唔系一般连锁店可以比较得到~总括黎讲~小店一日仲系度我一日都继续帮衬~
妈妈心血来潮话想食热豆浆配油炸鬼~孝顺女梗系即刻陪佢去啦~

热豆浆

油炸鬼