家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
2016-08-26 599 浏览
为咗慰劳大少最近忙到半夜先收工,决定捉佢去食餐好嘅,所以拣咗之前佢同事话好食嘅一间日式料理店特选鲔盛 - 要豪一豪,点可以无肥美吞拿鱼,想知道拖罗有几好味,一定要拣呢款,因为有……吞拿鱼片、中吞拿鱼、大吞拿鱼,当然要由最普通嘅开始食起,你就会自然分别到咩先叫好味~本身佢吞拿鱼片都已经好新鲜,但系……一食大吞拿……你就会发觉,普通吞拿鱼片系失色少少,佢有一阵鱼油香,一咬……非常满足,不过我都系比较钟意无咁肥美嘅中吞拿,因为油脂分布比较平均,虽然少咗一阵油香,但系无咁腻味醂鸡泡鱼干 - 日式料理店,又点可以放过鸡泡鱼干呢,呢个应该系我食咁多间最多鸡泡鱼嘅一间,大少就觉得佢麻麻(可能同亲我食日式料理都食,所以佢已经唔钟意食),但系我就觉得佢非常好味~唐扬嫩鸡 - 咬落juice,唔会好干,呢个用嚟送饭非常夹火炙鳗鱼玉子 - 记得上年去名古屋,食好出名嘅鳗鱼饭都有order呢款玉子,我非常之怀念,甜甜玉子配埋啖啖肉鳗鱼,比就咁食甜玉子,真系好味好多~活赤贝刺身 - 以前我系唔食赤贝,不过食过一次之后,简直爱上,呢个唔系贵,$88有两只,重要大大只,又爽口、新鲜海胆豆腐 - 海胆再配上吞拿鱼碎,
特选鲔盛
中吞拿鱼
大吞拿鱼

味醂鸡泡鱼干
唐扬嫩鸡
火炙鳗鱼玉子
活赤贝刺身
海胆豆腐 - 海胆再配上吞拿鱼碎,食之前再淋上樱花汁,简直为啖口豆腐添上一沫清新感觉
海胆豆腐
蟹膏军舰 - 一向唔钟意食蟹嘅大少,自从上年去大阪,大少哥哥介绍佢一定要食蟹膏军舰之后,又系一见就要食,佢话,咁就可以试吓边度好味,而家贺屋呢个,当然同日本嘅无得比,但系已经系暂时我地食几间入面最新鲜嘅一间
蟹膏军舰
海胆军舰 - 本来想食加拿大海胆,可惜因为依家未系季节,所以暂时只捉供韩国海胆,呢款海胆比日本淡口少少,但系都非常鲜甜
海胆军舰
特选海鲜丼 - 食咗咁多都系唔饱嘅嘢,当然要食返个饭喇,反正都豪啰,唔争在个饭都豪埋佢,入面有好丰富嘅刺身,矶煮小鲍鱼、大吞拿鱼、特上三文鱼籽、葱吞拿鱼腩、海胆、特大赤虾、日本帆、赤贝、油甘鱼、左口鱼裙边、吞拿鱼、三文鱼腩,最主要系我好想食大赤虾,同埋佢啲刺身太新鲜,最好味当然系个虾同大吞拿鱼喇
特选海鲜丼
2016-06-30