2018-01-12
呢排忙住返工,终于有时间约下朋友。今次同朋友黎左呢间到食虾。超吸引!我超中意食虾😍呢到环境舒适,座位阔落,好有去左台湾嘅感觉。系门口会见到啲虾系到游下游下,好新鲜。之后仲发现佢系现场即捞嫁!我地叫左啲小食,有黑椒牛仔骨、一口炸豆腐、醉鸡卷。另外叫左两杯薄荷菠萝梳打。仲有一个避风塘虾锅。黑椒牛仔骨肥瘦适中,肉质嫩滑,一啲都唔嚡😍黑椒味香浓,调味适中,不咸也不淡。小小辣,食得好滋味😍一口炸豆腐以为系滑豆腐,原来系蜂窝豆腐。好弹牙,炸得好香。炸粉完全唔厚。炸面有啲盐,配埋啲gip汁,酸酸咸咸,好好味😛醉鸡卷我觉得系超好味,但朋友觉得太重花雕酒味,麻麻地,可能因为佢唔太饮得酒。但我觉得真系好正。肉质一样系好嫩滑,花雕酒味重,索晒入肉好入味。成碟菜好香好好味😍薄荷菠萝梳打真系好好味呀!我地都劲中意饮菠萝嘅野,呢杯甜甜地配埋梳打真系好解渴。再配埋虾锅食,超正。避风塘虾锅好香!啲炸蒜同其他炸料好香口。虾好滑,好多膏,好大只,好多肉😍完全系抵晒啦!呢间餐厅好干净,食物新鲜,价钱便宜,款式又多,好正呀😍完全系一试难忘,一定会再黎呀!!😎