2011-06-03
依家Jenny Bakery 开多左咁多分店 , 比以前容易买 , 不过又贵左啦 , 得闲买下都ok既 今次再次买左一盒 4 mix & 凤梨卷 , 又多左两个熊仔盒 total $1504 mix $70 Flower - 超级松化 , 好重牛油香 , 入口即溶既感觉 , 要好细力拎 , 否则极易碎 Coffee - 松化但俾Flower实少少 , 极重咖啡香 , 一打开几乎都系咖啡味 , 好味 : mad:Shortbread - 比较实身 , 只属普普通通 Raisin Oat - 脆口 , 唔系松化类 , 食落有提子粒粒 , 有咬口 凤梨卷 $80松化外表松化 , 牛油味浓 , 包住凤梨馅 , 凤梨馅用新鲜凤梨做既 , 因为有凤梨肉既纤维 , 如果个皮可以实少少会更好 , 增加口感 !!
Shortbread - 比较实身 , 只属普普通通