2022-09-04 144 浏览
位于红磡嘅春田冰室,喺何文田地铁站行过去,10分钟之内嘅路程,尚算方便。冰室来讲呢度嘅装修都算别字,几大几宽敞,同埋因为采用落地玻璃,所以成间铺嘅感觉都好光猛,服务员嘅service都唔错。叫咗一款特别啲嘅嘢食,就系虫草花椰子鸡米线,呢个汤底真系好好味,系椰子鸡汤,味道10分浓郁。除咗虫草花,仲有黑木耳。鸡嘅份量都几多,亦都好嫩滑。另外一款就邪恶少少,叫咗鲜茄吉列猪扒饭。即叫即整,不过等嘅时间唔算长。超级大份,猪扒劲大块。炸得几酥脆,啖啖肉,正。芝士亦都系落足了。最后食个甜品,粒粒华田脆脆雪山西多士,听讲系呢度嘅招牌之一。切到四方形,细细件,方便进食。而且味道都唔错。呢度都有啲特色饮品,例如奶茶红豆冰或者鸳鸯红豆冰,不过今次太饱,未试到,下次再嚟过。