2021-12-17 123 浏览
今日嚟咗铜锣湾糖街呢间食印尼菜嘅,佢门口系卖印尼杂货、酱料同零食嘅舖头,落一层地库先系餐厅餐厅地方好阔落好大、装修比较新净、枱与枱之间嘅距离都好阔,可以同其他食客保持安全距离佢哋嘅嘢食上菜速度好快、即叫即炒、特别系个虾酱炒通菜 炒得好有镬气👍要赞下👏🏼碟菜份量好多,两个人都差啲食唔晒又试咗佢个巴东牛肉杂锦饭、巴东牛肉好惹味、而且劲辣,佢仲有啲小配菜 例如系辣豆卜、辣薯仔、萝卜青豆、印尼虾片、花生同nuts,连埋啲沙嗲酱捞饭食超好味😋最高质嘅系佢嘅沙嗲串烧,我哋试咗羊肉同鸡肉、、羊肉唔系好骚,肉质够juicy、鸡肉好松软最后试咗个炸鸡卷、点泰式辣酱好好食,味道有啲似麦乐鸡🤣要赞下佢个椰青好甜👍不过如果大家上嚟食的话要预早时间,我哋早啲坐低 幸运地饮到椰青,后来听到隔离枱 想叫椰青已经卖晒🤣🙈佢算系几好生意、人流都多,但因为地方比较阔落、大家都可以隔好开咁坐,所以感觉依然系同隔离枱嘅人隔得好远、坐得舒服超级推荐,会再嚟帮衬😆👏🏼

最后试咗个炸鸡卷、点泰式辣酱好好食,味道
有啲似麦乐鸡🤣

要赞下佢个椰青好甜👍

超级推荐,会再嚟帮衬😆👏🏼
2021-12-16