2008-07-07
五月十六日, 我哋今个星期一早 book 位, 一定要去「穴」试吓!! 原来如果多几个人嚟呢度食午饭, 一定要 book 位, 否则实叫你坐吧台....我哋为咗可以嚟试吓, 所以同事星期四已经打咗电话嚟 book 七位啦!最后, 成八个人嚟食饭, 打开餐牌, 价钱又真系唔贵㖞~~ $40 - $90 左右, 大部份都系 $45 - $55 呢个价, 又有汤又有前菜又有小食又有雪糕, 仲有三件三文鱼, 超抵呀!!呢个系我叫既「辣汁猪扒饭」($48), 个样好得㖞~~食落冇想像中咁辣, 但如果食饭嚟讲, 呢个辣度个人觉得啱啱好!啲猪扒都炸得几香几脆, 白饭合格, 面豉汤都唔错,左边果件我哋估咗好耐都唔知系乜, 最后食落口先知系芋头仔, 唔咸唔甜咁, 清清哋几好食,仲有前面果碟系酸菜同辣菜, 又爽又脆又酸又辣辣哋, 几好味㖞~ 其实我哋拣既每个餐都有跟三件三文鱼, 都算几新鲜, 旁边系昆布, 都几得意㖞~~成个餐都几健康, 又好食, 啲三文鱼又唔错, 个饭又够饱 (我都有啲饭食唔晒),仲要后来冇加一, 即系真系位位埋单 $48 咋, 超抵呀!! 唔怪得之咁 full 啦! 呢个系同事食既「
最后, 成八个人嚟食饭, 打开餐牌, 价钱又真系唔贵㖞~~
呢个系我叫既「辣汁猪扒饭」($48), 个样好得㖞~~
啲猪扒都炸得几香几脆, 白饭合格, 面豉汤都唔错,
呢个系同事食既「辣汁鸡扒饭」, 啲鸡扒都好正咁㖞~
仲有「滑蛋猪扒饭」, 同事都话好好食呀!
最后仲有甜品 -- 「芝麻雪糕」(另外仲有云尼拿曲奇), 都好好味呀!!
午市套餐都有好多选择架~ 而我哋全部人都选咗「和风饭盒」既食物,
呢度啲质素真系几得㖞! 仲有又唔系贵, 下次真系要试吓个「杂锦刺身饭」($88) 先得!
更详细资料及图片请看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?new=1&mid=7628