2022-11-12 147 浏览
🥰今次专程嚟到铜锣湾食大闸蟹放题,两个钟头任食都系$499咋,真系好抵玩🥺瀛丰放题料理专门店@yingfeng_food 虽说一年四季都有蟹食,但是秋天先系吃蟹的最好季节。话说秋风起,蟹脚痒;菊花开,闻蟹来。大家快啲嚟睇吓我哋嘅主角大闸蟹啦!真心多膏到你唔信😂点解开亲只只都咁肥,公乸都咁好食🥰肉质玉白爽嫩、蟹黄油润、入口鲜香溢甜仲有回甘,简直系秋天美味嘅极致😍大家一场嚟到梗系要食回本啦,记住食多几只大闸蟹啦!呢度亦都好贴心咁提供左唔同嘅饮品俾大家去下寒气,咁就可以安心食蟹啦。另外值得一提嘅就系呢度嘅店员态度都好好,而且上菜好快,你食几多都唔会黑面㗎😂!另外,如果觉得净系食大闸蟹唔够喉嘅话,呢度都仲有好多野俾大家品尝,如果upgrade嘅话仲可以食到生蚝同埋海胆带子添!真系超级好食呀!🥰喺呢度我觉得最新鲜嘅就系刺身啦,尤其是系我最钟意嘅大虾都有,真系好鲜甜❤️🫠另外我觉得带子海胆都系必食!如果想食熟食仲有鸡翼串烧炸物等等😚💯瀛丰放题料理专门店 (铜锣湾)铜锣湾骆克道491-499号京都广场10楼#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinst
🥰

瀛丰放题料理专门店
@yingfeng_food

瀛丰放题料理专门店 (铜锣湾)
铜锣湾骆克道491-499号京都广场10楼

#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #whattoeatinhk #hkeat #eathk #hkcafe #cafehk #desserthk #香港美食 #香港好去处 #美食 #美食日记 #美食推荐 #美食达人 #好食 #食好西 #拉面