2024-08-14
好钟意天天有新野试,今日就准备试下“研香”啦!知道呢间店嘅甜品好有特色又解郁,听落好吸引,于是一行人book左位,点样都要试试睇啦!试完之后更确定佢真系一流🙀🙀💠甜品拼盘💠 🍨🍰🍮 一开始就享受一个甜品拼盘!用心做嘅糖水种类非常多,口感丰富,选择真系多到眼花缭乱!拼盘里面有我最爱嘅芝麻糊,杏仁茶,汤圆,莲子,雪耳同糖莲藕!全部都系我嘅最爱!甜品拼盘真系一定要点😀!💠 丝袜杏仁茶💠 味道浓郁,足够杏仁味,点解可以做得咁好呢!味道够香,饮落口顺滑绵密,真系入口即溶!💠 8小时慢磨芝麻糊💠 用心磨出嘅滑口感,淡淡嘅香气,喂喺口里,真系有种幸福感。现场磨出嚟嘅芝麻糊,不但茶底醇厚,仲有淡淡嘅香香地味道,均匀幼滑。💠 热抹茶拿铁💠 🍵同抹茶拿铁就更加match!浓郁嘅绿色配上新鲜奶泡,饮落去微苦带点淡淡嘅甜,好过瘾!💠 冻牛奶咖啡💠 最后就黎盅冻牛奶咖啡!甘香嘅咖啡配上浓郁嘅牛奶,消暑之余更加有种满足感!饮完“研香”的甜品,觉得生活就系应该多元化啲,今日超正超正嘅糖水之旅,我对呢间店嘅印象加分唔少,我下次一定会再嚟!🙌🏼🙌🏼