家賀屋

Harvest House
今日同朋友叙旧就试下呢间居酒屋🏮位置阔落干净企理同一般居酒屋唔同更有质素😛食物方面令我惊喜嘅系居酒屋都有咁高质素嘅刺身🥰仲要价钱CP值好高🤪非常值得一试⭐️ 御贺刺身盛 🍣最令我赞叹嘅就系佢嘅刺身质素好高😛可以食到中本鲔鱼腩 鲔鱼赤身 帆立贝🐚油甘鱼赤虾特别推荐中本鲔鱼腩🤤半溶嘅口感超肥美 仲有两款鲜鱼特别有诚意🌊⭐️ 海胆龙珠卷 🍱呢款系IG经常见到今次终于试吓📷海胆本鲔蓉配上蛋黄🍳充满咸香嘅味道好浓郁同澎湃🧡完全值回票价⭐️ 九州 日之雪花蚝 🦪入口新鲜饱满💙口味唔会过分咸带咗清新鲜甜嘅味道🥰⭐️ 吉列三元豚 🐷特别用咗高质嘅三元豚香脆得来油分唔会太高🇯🇵而且入口更加清爽⭐️ 薄烧牛舌 👅⭐️ 生烧白鳝 🐟⭐️ 汁烧免治鸡软骨棒配日本蛋黄酱油 🍗烧物嘅火候控制得十分好🔥 特别推荐白鳝好新鲜唔加太多调味已经好出色❤️ 免治鸡软骨棒嘅口感就好正⭐️ 自家低糖玉子烧 🥚⭐️ 高野豆腐 🍲除咗刺身以外佢嘅和食都有质素🪭特别推荐低糖玉子烧比起外面嘅甜度冇咁高但系保持同样滑溜既口感🥹⭐️ 照烧慢煮鸡扒 🐔⭐️ 阿波尾酢橘半熟鸡肝串 🍢本身以为慢煮鸡扒比较平凡😅但系一入口嘅鸡肉非常之嫩滑🩷 鸡肝串浓郁好有居酒屋风味⭐️
御贺刺身盛
⭐️ 阿波尾酢橘半熟鸡肝串 🍢
柠檬冰果碳酸酒
⭐️ 柠檬冰果碳酸酒 🍋
⭐️ 金宾波本威士忌苏打 🍻
第一杯柠檬碳酸走入口好清爽💛而且零糖冇卡路里冇负担啱晒女士🤩另外Bourbon Highball入口比较Dry🤯配合返烧物入口非常爽
苹果雪葩
⭐️ 苹果雪葩 🍎