2017-06-19 940 浏览
今次真系无惧世事变改!因为都系小宝第一次食超群呢间潮店 😂 唔洗惊唔洗惊,虽然 miss 左之前既阿华田同紫薯系列,但今次食到焙茶系列都好满足!小确幸!难得老远黎到超群,就紧系一口气食哂想食既野啦,一入去就见到紫色既蛋糕,系紫色既蛋糕,系紫色既 #紫薯戚风蛋糕,$20 一大个,味道黎讲绝对对得住个价钱,系有紫薯味既,唔系淡亦唔系浓,我觉得唔错,口感唔系干亦唔湿,松软程度为一般,叫做正正常常!绝对虽然味道唔系话惊天动地,想惊天动地既话去食返全港最好食既 La Famille 啦!Next!就系比个名吸引到既 #天下第一包 No.1 包,系咪真咪真系天下第一就唔清楚喇,但系真系几好味,实程系个流沙包黎既,亦到系暂时食过最好食既流沙包 🤤 个味的确好重好浓,而且流心程度 100!入面再加左烟韧既麻糬,而且 $6.5 呢个价钱我非常满意!有得输咩!到最后就系而家火热既焙茶系列!叫哂两个 #焙茶吉士甘栗大福 同 #焙茶牛乳麻糬挞,先讲讲个大福,作为烟韧控点可以唔叫糯米滋呀 (但我系唔食年糕既) 😂 呢个糯米滋口感软熟,个焙茶馅都几滑几浓几正,但觉得个馅唔系好够,可以落多啲,同埋果粒栗子 9 唔搭
到最后就系而家火热既焙茶系列!叫哂两个 #焙茶吉士甘栗大福 同 #焙茶牛乳麻糬挞,先讲讲个大福,作为烟韧控点可以唔叫糯米滋呀 (但我系唔食年糕既) 😂 呢个糯米滋口感软熟,个焙茶馅都几滑几浓几正,但觉得个馅唔系好够,可以落多啲,同埋果粒栗子 9 唔搭 8 唔知想点!再讲讲个麻糬挞,粒麻糬细细粒大约占小半个挞到,焙茶牛乳馅我觉得分配得几好,比较偏重焙茶味同轻量牛奶味,想食清楚个味就分开唔好同个挞一齐食,因为一齐食既话个挞既牛油味好重,变左好似食蛋挞,但系系正既!
P.S. 期间限定架所以把握时间去食喔!
——————————————————————
#紫薯戚风蛋糕 $20