2024-06-02 319 浏览
以前去九展睇show会食一间蕃茄浓汤面餐厅,最近佢哋喺新蒲岗Mikiki都开咗分店😍好近我屋企可以成日去食!餐厅除咗主打蕃茄浓汤面之外,仲有卤肉饭同埋各款小食。晚市套餐非常抵食!《自家鲜制番茄浓汤面 晚市套餐》▫️自选一款𩠌▫️可选面底:上海面|刀削面|葛丝|稻庭乌冬|米制通粉樱花虾▫️自选一款配料或小食▫️甜品及饮品✰豚三宝 $140▫️有猪扒、猪软骨、豚片。一次过试晒三款🤩啱晒多心嘅人😎▫️佢哋嘅蕃茄浓汤依然好浓郁,保持到总店水准。▫️自选小食或配料,我拣咗加特浓烟熏芝士落个面度🧀同蕃茄汤底好match!好邪恶🤤✰牛魔王(双拼) $134▫️自选牛类两款,拣咗牛肩胛、和牛𦟌,牛类都好软熟几好食。▫️我哋两个都拣咗刀削面,几烟靭有咬口。▫️是日甜品系意大利芝士蛋糕仔,唔系好甜几好食。▫️柠檬百香果花茶,清淡茶味唔会好甜。▫️小食拣咗忌廉蟹肉薯饼 🤩必食⭐️ 炸得香脆入边好Creamy!✰妈妈手工饺(3粒) $22 ▫️追加小食,饺子皮都几滑,馅料丰富。💵2人食👩🏻‍🤝‍👨🏼人均$150
好近我屋企可以成日去食!

《自家鲜制番茄浓汤面 晚市套餐》
▫️自选一款𩠌
▫️自选一款配料或小食
▫️甜品及饮品

✰豚三宝 $140
▫️有猪扒、猪软骨、豚片。一次过试晒三款🤩啱晒多心嘅人😎
▫️佢哋嘅蕃茄浓汤依然好浓郁,保持到总店水准。

✰牛魔王(双拼) $134
▫️自选牛类两款,拣咗牛肩胛、和牛𦟌,牛类都好软熟几好食。
▫️我哋两个都拣咗刀削面,几烟靭有咬口。
▫️是日甜品系意大利芝士蛋糕仔,唔系好甜几好食。
▫️柠檬百香果花茶,清淡茶味唔会好甜。

✰妈妈手工饺(3粒) $22
▫️追加小食,饺子皮都几滑,馅料丰富。

💵2人食👩🏻‍🤝‍👨🏼人均$150