2023-04-10
📍山 Yama铜锣湾耀华街38号The Zing!15楼。。放复活节假就梗系要食好啲啦😋今次就去咗铜锣湾呢间Omakase餐厅试下!餐厅装潢用木系为主,别致优雅!环境舒适!仲有个小露台望住跑马地马场!打卡一流呀🤭👍🏻最近除咗Omakase Menu外,系Lunch时间仲推出咗Set lunch,啱晒打工仔得一个钟食饭时间都可以享受到美食😊🍣今次我就试左咗寿司12贯+1卷物 $728坐系Bar枱位置望住师傅整每一件寿司都系一种享受😊我嘅感觉就好似食紧「饿妈卡些」,同师父互相交流一下,讲解一下制作手法。欣赏师傅好用心每件寿司都加上不同酱汁/配料,非常有心思,亦都喺呢度寿司嘅特色👍🏻餐厅会视乎当日食材去决定寿司嘅选择,而员工都会好贴心问吓客人有冇乜嘢系唔食,而我𠮶日就试左以下12款寿司加手卷!全部都好好食好新鲜!🔸真鲷🔹深海池鱼🔸北海道甜虾🔹帆立贝寿司 (加了柚子汁)🔸金目鲷寿司🔹鲛鲽 (加了梅酱)🔸银鳕鱼🔹鲭鱼🔸吞拿鱼赤身 (葱花加芝麻)🔹三文鱼子🔸海胆🔹大拖罗🍙松露北寄贝手卷🍧我自己个人非常欣赏依款自家制甜品士多啤梨大福拿破仑!员工仲好细心介绍两种食法先食咗第一层士多啤梨大福,再食第二层
铜锣湾耀华街38号The Zing!15楼
。
。
放复活节假就梗系要食好啲啦😋
今次就去咗铜锣湾呢间Omakase餐厅试下!
餐厅装潢用木系为主,别致优雅!
环境舒适!仲有个小露台望住跑马地马场!打卡一流呀🤭👍🏻
🍣今次我就试左咗寿司12贯+1卷物 $728
坐系Bar枱位置望住师傅整每一件寿司都系一种享受😊
而我𠮶日就试左以下12款寿司加手卷!全部都好好食好新鲜!
🔸真鲷
🔹深海池鱼
🔸北海道甜虾
🔹帆立贝寿司 (加了柚子汁)
🔸金目鲷寿司
🔹鲛鲽 (加了梅酱)
🔸银鳕鱼
🔹鲭鱼
🔸吞拿鱼赤身 (葱花加芝麻)
🔹三文鱼子
🔸海胆
🔹大拖罗
🍙松露北寄贝手卷
🍧我自己个人非常欣赏依款自家制甜品
士多啤梨大福拿破仑!
员工仲好细心介绍两种食法
先食咗第一层士多啤梨大福,再食第二层拿破仑配椰子雪糕
一个甜品就做到两种口感,非常满意💜
为依餐午餐画上一个完美句号🫶🏻