2024-01-12 38 浏览
一生悬面一直系人气排队店,知道佢地荃湾店搬左去新址即刻要朝圣一下🥳店子小小以counter位高櫈为主,中间亦有低櫈枱方便客人,不过叫得人气店要有排队既心理准备,或者好似我地咁避开繁忙时间🏃🏻‍♀️🔸特浓豚骨沾面店内其中一个主打🎖️沾汁果然不负特浓之名,质地浓稠而且充满豚骨精华,每一口都系浓浓咸香,配搭冻粗面更有嚼劲🤤叉烧肥瘦适中,烧过后入口脂香四溢,就连沾汁亦有几块豚肉令味道更浓郁。如果想清埋剩余沾汁,记得要问店员加入清汤先饮呀!🔸海老拉面拉面汤无咁浓稠,但豚骨香气同样出色,上面铺满大量樱花虾更加添一层鲜味。海老拉面配搭幼面挂汤力强,仲配有慢煮豚叉烧,口感柔软而仲保留浓浓肉香🥰🔸煎饺子拉面店必点小食煎饺子,猪肉馅加上薄身饺子皮比例刚好,而且煎至金黄非常香口😍🔸Sage 白桃乌龙冷泡茶 / 苹果桂花乌龙有气茶Sage系一直好欣赏既本地品牌,见到有得嗌一定会拣🥰白桃乌龙无另外加糖味道清香,苹果桂花乌龙就甜度较高,配合到唔同人口味🙆🏻‍♀️

🔸特浓豚骨沾面

🔸海老拉面