2008-07-29 49 浏览
个米国朋友话系米国成日冇啖好食~~返回香港紧系要食返D好野啦~~咁四人又去左流浮山食海鲜~~食左:鼓油辣椒炒虾: 好惹味~~香口~~超浓味~~不过米国朋友话可能因为唔系太新鲜, 所以用浓味盖过~~鼓椒炒圣子: 又系超浓味, 个人觉得OK, 但系对面枱投诉超咸~~SO炸元贝: 本来谂住去流浮山紧系食SO炸生蚝啦~~点知伙计话而家D蚝唔得~~所以我地就叫左SO炸元贝代替. 我觉得几好食, 不过有个FD又话似超市果D急冻假带子㖞~~清蒸大连鲍: 呢个真系好正! D肉质好弹口! 又鲜味~~姜葱炒膏蟹1只: 份量细左D, 不过D蟹膏真系好X好食呀!蜂蜜鸡翼: D蜂蜜既味道好怪, 问女服务生系咩野蜂蜜. 回答曰: "蜜蜂果D蜜啰~~" 巧叻叻!!!炒饭: 米国朋友话食海鲜一家要叫炒饭㖞~~佢话因为个镬炒过好多海鲜, 所以D炒饭都好有海鲜味㖞~~不过呢个炒饭真系...好X难食!
个米国朋友话系米国成日冇啖好食~~
返回香港紧系要食返D好野啦~~
咁四人又去左流浮山食海鲜~~
食左:

清蒸大连鲍: 呢个真系好正! D肉质好弹口! 又鲜味~~

姜葱炒膏蟹1只: 份量细左D, 不过D蟹膏真系好X好食呀!

蜂蜜鸡翼: D蜂蜜既味道好怪, 问女服务生系咩野蜂蜜.
回答曰: "蜜蜂果D蜜啰~~" 巧叻叻!!!
不过呢个炒饭真系...好X难食!