2021-05-04
👨🏻🍳食物:第一次试梗系要试signature 滋润椰子鸡煲啦,价钱公道 ($138/半只: $228/只)上煲时, 连半只黄油鸡一齐大火煲。 打开盖松开D鸡再滚一滚就饮头啖汤喇。 汤底好浓郁, 好似炖汤咁, 奶白色汤底, 加上虫草花, 木耳, 黄油鸡。 饮一至两碗, 食埋D鸡, 已经半饱。 之后加鸡白汤, 开始打边炉。 汤底记得撇油之后先打边炉。个汤系少椰子味; 唔好期望系清甜鸡汤; 头啖汤系偏咸既, 但我又唔觉好味精, 因食完都唔觉好口渴! 🏙环境:有卡位,四人一枱啱啱好。唔多位, 记得book 位! 🤵🏻服务:因续紧酒牌, 冇酒卖!但冇强迫我哋饮non alcohol drink, 老板仲教我地去附近OK 买。 之后老板主动叫员工帮我雪起其中一支啤酒, 我哋饮左一支, 醒目地问我地开唔开埋另一支。 欣赏佢地唔系同佢买酒,都有service. 💰价钱:价钱公道合理! Signature汤底都系百几二百蚊。 其他配料都系正常价钱, 钟意浓汤底既, 值得一试!