2019-07-21 45 浏览
星期五老友神神秘秘咁话约我食饭, 话包我有惊喜㖞老友叫到我一定去, 咁我地就相约系大家都方便既佐敦站等行左冇几耐, 就到D间正品小馆入面系茶记格局, 好多人食, 睇落都几正常睇埋今日有咩特价, 我哇左一声, 今时今日有D个价钱咁食海鲜真系平!龙虾-$98大大只龙虾, 唔洗用好特别既调味, 简单的豉油芥茉吊下味已经足够, 龙虾肉轻轻一拉, 厚实旳龙虾肉已经在你眼前, 食落弹牙, 龙虾味浓, 好满足!炸鲍鱼-$38/只鲍鱼$38只真心平, 而且仲系超大只, 炸鲍鱼特别之余又唔会破坏鲍鱼既鲜味, 炸令到鲍鱼更能增加左口感, 我实在太幸福了!黄金虾-$58黄金虾都只系$58, 真系抵到震, 而且虾都有七八只, 仲要系大大只, 完全冇将价就货, 食落虾好弹牙, 完全冇梅, 黄金完全渗入虾中, 超正!白灼东风螺-$38东风螺大大只, 好易挑出黎, 只系沾简单的甜酱/秘制酱汁, 已经好好味豉椒蛏子-$78细蛏子黎讲算几大只, 完全冇沙, 豉椒好惹味, 完全同蛏子融合左, 正黄金四季豆-$38食左咁多海鲜都应该要食下菜中和下, 但D个四季豆完全唔会比下去, 炸得好好, 黄金包得更好, 令我地大饱口福之
行左冇几耐, 就到D间正品小馆

入面系茶记格局, 好多人食, 睇落都几正常

龙虾-$98

炸鲍鱼-$38/只

黄金虾-$58

白灼东风螺-$38

豉椒蛏子-$78

黄金四季豆-$38
食左咁多海鲜都应该要食下菜中和下, 但D个四季豆完全唔会比下去, 炸得好好, 黄金包得更好, 令我地大饱口福之余又够健康

总结朋友话比我惊喜真系冇错, 价钱好似返到十几年前, 两个人又龙虾鲍鱼蛏子先每人二百几, 但食物质素仲系好好, 地方虽然有D逼, 但系服务搭够, 我要大大力推荐D间咁抵食的小店!
2019-07-19