2023-09-03 18 浏览
Omakase – Ishi 神石 $1,680师傅用心制作每一道菜, 而且好有耐性介绍每一道菜既名, 同点食法! 做到色香味伹全, 赞! 环境好舒服, 好relax, 好好享受呢餐omakase! Sakizuke:和歌山香鱼( 肉质鲜嫩),莼菜(质感嫩滑), 北海道白粟米 (爽口鲜甜)Thin-sliced sashimi:北海道银鳕鱼 配Wasabi 萝卜蓉,葱(肉质细嫩 我觉得加埋萝卜蓉同葱 ,令味道更出, 更香)3 Types of sashimi:北海道带子 配竹炭盐 washibe (好大粒劲鲜甜)北海道鱼子 (冰鲜鱼子~自己腌制架, 唔会太咸, 带有柚子味, 好fresh) 𫚕鱼yellowtail (肉质紧实,入口软韧适中, 醇香浓郁)毛蟹烧卖 (自家招牌菜)必试北海道毛蟹烧卖, 上层配鱼子酱, 蟹肉好新鲜, 配埋鱼子,令到口感更丰富日本九洲黑鲍配北海道海胆 鲍鱼好淋, 肉质烟韧~ 弹牙 配埋海胆带鲜甜味道, 超Creamy南蛮渍鱼超钟意佢既酱汁酸酸地, 好开胃! 味道好出配埋无骨既鱼,劲鲜味!啖啖肉! 小食:冲绳苦瓜(无苦青味, 爽口) 日本罗白(鲜甜) 蒜头 (唔
Omakase – Ishi 神石 $1,680
环境好舒服, 好relax, 好好享受呢餐omakase!

Sakizuke:

Thin-sliced sashimi:
北海道银鳕鱼 配Wasabi 萝卜蓉,葱
(肉质细嫩 我觉得加埋萝卜蓉同葱 ,令味道更出, 更香)

3 Types of sashimi:
北海道带子 配竹炭盐 washibe (好大粒劲鲜甜)

毛蟹烧卖 (自家招牌菜)必试

日本九洲黑鲍配北海道海胆

南蛮渍鱼

小食:
冲绳苦瓜(无苦青味, 爽口) 日本罗白(鲜甜) 蒜头 (唔会好重蒜味, 令口腔唔会停留好大阵味, 好特别!)
日本紫姜 (好有咬口, 超爽! 味带酸甜)

7款手握寿司
寿司分别为地金目鱼,宫城赤贝,池鱼,白虾;深海池鱼,赤鯥鱼(日本贵族鱼) 同北海道海胆寿司
地金目鱼油甘香, 油脂分怖得好均衡; 宫城赤贝超爽甜; 池鱼清甜爽口; 白虾配埋bb葱同花香味, 食落好清香
深海池鱼好浓旭既烟薰味, 鱼油甘香细腻; 赤鯥鱼(日本贵族鱼) 油香油脂脂肪充足,带有甜 ; 北海道海胆寿司口感味道较清爽,入口即融且清甜, 好creamy!

吞拿鱼手卷
吞拿鱼一D筋都无, 而且光泽好靓~超新鲜!

Tomewan:
鱼面豉汤 (唔会好咸, 味道鲜美)

Mizumono:
日本西瓜
超级薄皮, 好多汁同劲甜~