2024-11-17 255 浏览
𝐵𝑜𝑛𝑗𝑜𝑢𝑟 ~♥今日同朋友拣咗间人气法国餐厅食𝒟𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇,呢度气氛真系超好,吸引好多客人过来𝒢𝒶𝓉𝒽𝑒𝓇𝒾𝓃𝑔,要大赞呢度嘅服务真系超级好,感受到侍应嘅热情招待!(〃∀〃) 🤎ℙ𝕒𝕥é 𝕕𝕖 𝕗𝕠𝕚𝕖 𝕕𝕖 𝕧𝕠𝕝𝕒𝕚𝕝𝕝𝕖 chicken liver pate $128讲起法国菜大家就联想起鹅肝,今次我哋点咗个鸡肝酱:超级软滑嘅肝酱面带有少少香葱碎,配了几片好薄脆饼,脆饼带少少橄榄油做调味,入口鸭肝滑腴肥嫩,滋味迷人,伴碟仲有生菜,如果食到漏嘅话可以中和一下,感觉好贴心!🤍 ℍ𝕒𝕣𝕖𝕟𝕘 𝕗𝕦𝕞é 𝕡𝕠𝕞𝕞𝕖𝕤 à 𝕝'𝕙𝕦𝕚𝕝𝕖smoked herring, steamed potatoes, shallots & parsley 🌿 $128使用烟熏鲱鱼制作,但味道唔会太过腥,腌制嘅鱼底层嘅薯仔中和咗咸味,酱汁方面应该混合咗少少柠檬汁,仲有好轻微嘅洋葱碎,整体感觉比较轻盈,作为一个前菜都适合!🅢🅘🅓🅔🖤 ℙ𝕦𝕣é𝕖 𝕕𝕖 𝕡𝕠𝕞𝕞𝕖𝕤 𝕕𝕖 𝕥𝕖𝕣𝕣𝕖 à 𝕝𝕒 𝕥𝕣𝕦𝕗𝕗𝕖 $98 truffle mashed potatoes厨师将薯蓉打到劲幼滑,入口仲会食到少少薯仔嘅
𝐵𝑜𝑛𝑗𝑜𝑢𝑟 ~♥

(〃∀〃)

🤎ℙ𝕒𝕥é 𝕕𝕖 𝕗𝕠𝕚𝕖 𝕕𝕖 𝕧𝕠𝕝𝕒𝕚𝕝𝕝𝕖
chicken liver pate $128

🅢🅘🅓🅔

厨师将薯蓉打到劲幼滑,入口仲会食到少少薯仔嘅口感,仲加咗劲多香浓嘅黑松露,𝒴𝓊𝓂𝓂𝓎!

🅼🅰🅸🅽
🤎𝕁𝕠𝕦𝕖 𝕕𝕖 𝕓𝕠𝕖𝕦𝕗 𝕔𝕠𝕟𝕗𝕚𝕥𝕖 𝕒𝕦 𝕧𝕚𝕟 𝕣𝕠𝕦𝕘𝕖 $288
slow cooked beef cheek, baby carrots, mashed potato & herb

推荐!慢煮令到呢个牛面颊肉更美味,一下刀发现牛面颊煮到劲腍,入面嘅牛肉散发住嫩红色,柔软得来入口仲食到丝丝嘅牛面颊肉,牛面颊肉比普通牛肉胶质感更重,配合底层红黑色嘅浓郁酱汁,整体来讲配合非常出色!

💚𝕋𝕒𝕣𝕥𝕖 𝕕'𝕒𝕓𝕣𝕚𝕔𝕠𝕥, 𝕤𝕠𝕣𝕓𝕖𝕥 𝕡𝕚𝕤𝕥𝕒𝕔𝕙𝕖$128
fresh apricot tart, almond cream, apricot jam & pistaccio sorbet

一个酸酸甜甜嘅杏桃批:上面加了开心果雪葩,雪葩带有好清新嘅开心果味道,入口感觉甜美清新!
杏桃果酱酸道酸甜并重,批底都几脆口,质感类似杏仁饼,加埋杏桃果肉一齐食,大满足!

✨近来食过最满意嘅一餐:环境、服务、食物亦都系一流,价钱亦超合理,2个人食到饱饱都唔驶一千蚊埋单🫶🏻感到好幸福!ヽ(✿゚▽゚)ノ
  • ℙ𝕒𝕥é 𝕕𝕖 𝕗𝕠𝕚𝕖 𝕕𝕖 𝕧𝕠𝕝𝕒𝕚𝕝𝕝𝕖
  • 𝕁𝕠𝕦𝕖 𝕕𝕖 𝕓𝕠𝕖𝕦𝕗 𝕔𝕠𝕟𝕗𝕚𝕥𝕖 𝕒𝕦 𝕧𝕚𝕟 𝕣𝕠𝕦𝕘𝕖