2016-05-20
今日同老公食佢餐生日饭~上open rice睇到呢间野都好多赞㖞!个炒饭几得意所以就想黎试下啰~嗱,应该系我地唔好彩,遇到个女黑脸厨师~其实佢全程都系唔多有礼貌~估计佢都系唔多喜欢自己份工先会有呢个表现。我入到去睇个餐牌,二人餐既野就唔多岩食~ 所以散叫左0的野食我问左个"经理"个炒饭系咪可以整公仔,佢话系!咁我就叫左个炒饭~ 但个黑脸女厨师就话散叫无架㖞! WHAT?咁叫左"经理"黎啦~ 我话for生日架,电话订枱时都讲左!咁之后就整番比我~但你地睇下佢几咁有'heart'咁整0的公仔出黎!最好笑既系,佢问我想整咩公仔,我话batman佢话整唔到,咁ironman,佢话都整唔到!然后我问佢:'咁你识整0的咩呀?' 佢又问番我转头:'咁你想要0的咩呀?' 其实我真系用尽左我EQ同佢好好'沟通'我唔想食生日饭搞到咁唔开心啰~ 之后佢话只可以整到hello kitty,三眼仔呀,minion呀!最后我拣左minion! 但你地睇下个minion~ 系一只'miu'嘴既minion! 佢整左只同佢自己一模一样表情既minion! LOLOLOLOLOLOLOLOLOL!!! 嗱,公平0的讲,
但个黑脸女厨师就话散叫无架㖞! WHAT?
嗱,公平0的讲,我相信呢间野都有有heart既厨师,睇下之前其他人既post,你会见到整得好靓仔既公仔炒饭,再公平0的讲,其他既服务态度完全无问题!但认真mode,如果你想去同人食生日饭或者其他celebration就最好唔好拣呢间野!因为你唔知自己几时唔好彩会遇到黑面女'厨神'~
其实只山寨kitty连对中国情侣都嫌佢太山寨!个男人问:'这个是hello kitty吗?' 山寨到强国朋友都认唔出!OH MY GOD!
我又上左一课了!以后都唔会再帮衬呢间野虽然个刺身几新鲜,个蒸蛋都几好味,但服务态度真系差到一个点.....食到要受气真系再好味我都唔会再去!
最后奉劝黑脸女'厨神'一句,你咁唔钟意自己份工就咪鬼做啦!
P.S.这个是我第一个openrice既post, 我估我只会系好喜欢好喜欢间餐馆or 好唔喜欢好唔喜欢先会有动力上黎写~ 好可惜,第一个post 就咁留以上既comment!~~~
Well~ 讲完~~ 要忘记呢件事!希望以前唔会再见到黑脸女'厨神'你唔好转去第二间餐馆做,唔想再见到你啰!!
well,
sushi