2023-12-13
🧡古琴雅苑❤️依家想食北京烤鸭第一时间会谂起呢间😆😆古琴雅苑 中式餐馆 入到去第一印象雅洁舒适 一出䢂就闻到食物嘅香味 令我哋垂眼三尺 少人或多人嚟食都好合适 右边有得睇师傅点处理烤鸭 菜式比想像中更色香味俱全 食过翻寻味我地要咗个2人餐($718),包括:精品双小拼(鸡丝粉皮拼扬州水晶肉),拍开洋黄瓜🥒,香菜鲜鱼羹,主菜烤北京填鸭(半只),干煸四季豆和古琴咸肉菜炒饭。仲有送嘅杞子桂花糕💚精品双小拼(鸡丝粉皮拼扬州水晶肉)这两个都非常美味精致鸡丝粉皮爽口弹牙,烟靭。而配上胡麻酱汁,正😄而扬州水晶肉,层层分明,骨胶原十足,有种入口即溶嘅感觉😍香菜鲜鱼羹香菜鲜鱼羹多晒暖下胃😆味道鲜甜,鱼味出色,加小小胡椒粉食完舒服又开胃。有一点点🤏驱寒。重点菜🔴 北京烤鸭 虽然套餐只系包半只北京烤鸭,但系酱料配菜都可以任Fill😆可以按个人口味自行调配,上菜时皮用蒸笼上😌热啦啦,口感软嫩,同烤鸭酱料配菜好夹 咬落去鸭汁系口腔徘徊 味道一啲都唔都咸 3个人分每人可以食到3份 食完仲有鸭肉净 女友对好食ge嘢系唔舍得咁快食完 佢食完都回味无穷😂😂干煸四季豆这个干煸四季豆炒得好好👍🏻火喉十足!厨师🧑🍳调味非常好
依家想食北京烤鸭第一时间会谂起呢间😆😆
精品双小拼(鸡丝粉皮拼扬州水晶肉)
这两个都非常美味精致
鸡丝粉皮爽口弹牙,烟靭。而配上胡麻酱汁,正😄
而扬州水晶肉,层层分明,骨胶原十足,有种入口即溶嘅感觉😍
香菜鲜鱼羹
重点菜🔴 北京烤鸭
虽然套餐只系包半只北京烤鸭,但系酱料配菜都可以任Fill😆
可以按个人口味自行调配,上菜时皮用蒸笼上😌
干煸四季豆
这个干煸四季豆炒得好好👍🏻火喉十足!
厨师🧑🍳调味非常好,惹味非常😘
古琴咸肉菜炒饭
炒饭获气够,炒得够干身,粒粒分明😎
同时作为古琴招牌,配上咸肉粒和咸菜一起炒的,味道够味,不错👌🏻😌
杞子桂花糕
此送赠嘅甜点真系不得之了
十分清甜美味,阵阵桂花香气
再加上杞子明目功效😉正