2024-09-23 344 浏览
中秋前夕,跟一位湾仔地胆睇花灯,顺便请佢安排附近食饭,一行12人,食中菜似乎系最好嘅选择,就推介了金兜记。朋友食到熟晒了,除咗叫几度大热小菜,也有店员推介的菜式 招牌乳猪 :皮脆肉嫩,感觉上比酒楼嘅不相伯仲明炉烧鹅:个人比较少食烧鹅,但一上枱已经俾佢由拎拎嘅卖相完全摄住眼球!食后感:皮脆肉嫩,油花填满口腔嘅感觉太奇妙,忍唔住食咗3大件😝椒盐鱿鱼须:呢个大赞👍朋友专登叫厨房加大份量,首先个劳浆唔会太厚,鱿鱼本身软熟易咬,而且有返咁上下粗身,烹调亦不会太咸,忍唔住想食完一条又一条,我觉得自己可以食10条(只系唔好意思食太多🤣)香煎莲藕饼:非常厚身,猪肉新鲜,送饭一流西兰花炒带子:又系冇得输,你睇吓啲带子几大粒! 切咗片都赢啦芝麻鸡(1只):鸡嫩滑,芝麻香,我食咗四件豉油王炒面:朋友推介话非常好食,但系我可以受得更浓味,所以呢个三粒星啦濑尿虾炒饭:呢个系店员推介,粒粒分明,唔会太油,有海鲜嘅味道,个人更喜爱此炒饭多于炒面 总括嚟讲,一大班人港岛区食饭,又多一个选择✌🏻临走时发现,原来可以拣开一个区做私人包场,当晚就有四围枱系独立间开,如果有小型庆祝聚会,又有得谂吓👍

朋友食到熟晒了,除咗叫几度大热小菜,也有店员推介的菜式

招牌乳猪 :皮脆肉嫩,感觉上比酒楼嘅不相伯仲

香煎莲藕饼:非常厚身,猪肉新鲜,送饭一流

芝麻鸡(1只):鸡嫩滑,芝麻香,我食咗四件

总括嚟讲,一大班人港岛区食饭,又多一个选择✌🏻

• 金兜记即烧乳猪
  • 椒盐鲜鱿