2024-11-19
之前老公喺网上揾到尖沙咀呢间和宴,感觉上就非常豪华嘅一间日本烧烤店,从相片入面睇,就感觉好有气氛,地方同食材都系顶级嘅,然后我哋就预约咗位去𠮶度食晚餐。我哋呢度体验嘅系佢哋嘅Deluxe Course,系佢哋最顶级嘅套餐。前菜有佢哋嘅和牛刺身,味道非常好,肉质好嫩,仲可以充分食到和牛嘅香气,仲有番茄配土佐酢啫喱亦都系好甜嘅,然后食住好开胃。开胃菜仲有凉拌杂菜,亦都系食住好清爽,好开胃,食住前菜已经等唔切要食主菜喇。烧烤肉类有超级多种嘅和牛部位同豚肉鸡肉。 我个人觉得鸡腿肉同豚五花肉烤起嚟特别香,食得出同本地嘅鸡肉同猪肉特别唔同,肉嘅香气更加香浓。然后就系各种和牛部位,老个特别钟意牛舌棒同上肩肉眼,肉质比较有咬劲,然后食住特别香,把和牛独有嘅香气都烤咗出嚟。我自己就非常钟意薄切牛排肉同横隔膜,佢哋嘅酱汁调配好适中,唔会破坏肉本身嘅香气,而且仲保留住和牛嘅油脂,特别香,肉质亦都特别嫩。雪花牛排肉亦都系好正,比较厚嘅切片,可以食到更加扎实嘅肉质,而且牛油亦都非常多,然后配住生菜食亦都有一番风味,生菜仲可以解腻。我同老公分别食牛尾汤饭同辣牛肋肉汤饭,都系好好食,味道真系好特别,然后汤亦都非常鲜
烧烤肉类有超级多种嘅和牛部位同豚肉鸡肉。
我同老公分别食牛尾汤饭同辣牛肋肉汤饭,都系好好食,味道真系好特别,然后汤亦都非常鲜美。
最后甜品仲有雪糕食,用雪糕嚟做个ending。
呢度真系好正,真心推荐畀大家。