无谂过第一次写review就系比左呢间餐厅,成餐饭真系食得好激心。10月26号我同朋友一齐去咗呢间餐厅食lunch.我哋系ig见到好多介绍,觉得个泥蚶饭几吸引,所以就打算试吓新餐厅。当日餐厅客人系唔多既,有3位外藉侍应,3位侍应系讲英文既。入餐厅后,无人招呼或带位,我哋就自己揾左个位坐。坐低之后男侍应行左过嚟叫我哋用QR code落单同埋比左啲小菜我哋。我同朋友就一人一个set,分别叫咗泥蚶饭配豆腐锅同海鲜豆腐锅。系落完单无耐,一位年纪较大既女侍应就拎咗两个豆腐锅过黎,接住再拎左两个白饭过嚟。因为我地其中一个餐系泥蚶饭既,见佢比两个白饭我,我就scan QR code检查返自己有冇order错,而我哋系无order错既。检查期间就有另一位女侍应送咗个泥蚶饭过嚟,同我讲话啲食物到齐。咁因为落单app上面泥蚶饭set既图片系豆腐锅,泥蚶饭加白饭既,我就以为系真系有两个饭咁多,就无再研究,开餐啦。食左几啖之后,果个年纪较大既侍应就拎住张单行过嚟讲咩extra charge.咁因为佢未行到过黎已经讲紧野,我都无听清楚佢前一两只字,就谂住问清楚,然后佢就话泥蚶饭set系唔应该会有白饭,我就解释返

当日餐厅客人系唔多既,有3位外藉侍应,3位侍应系讲英文既。入餐厅后,无人招呼或带位,我哋就自己揾左个位坐。坐低之后男侍应行左过嚟叫我哋用QR code落单同埋比左啲小菜我哋。我同朋友就一人一个set,分别叫咗泥蚶饭配豆腐锅同海鲜豆腐锅。系落完单无耐,一位年纪较大既女侍应就拎咗两个豆腐锅过黎,接住再拎左两个白饭过嚟。因为我地其中一个餐系泥蚶饭既,见佢比两个白饭我,我就scan QR code检查返自己有冇order错,而我哋系无order错既。检查期间就有另一位女侍应送咗个泥蚶饭过嚟,同我讲话啲食物到齐。咁因为落单app上面泥蚶饭set既图片系豆腐锅,泥蚶饭加白饭既,我就以为系真系有两个饭咁多,就无再研究,开餐啦。食左几啖之后,果个年纪较大既侍应就拎住张单行过嚟讲咩extra charge.咁因为佢未行到过黎已经讲紧野,我都无听清楚佢前一两只字,就谂住问清楚,然后佢就话泥蚶饭set系唔应该会有白饭,我就解释返我哋无另外叫,谂住开返个QR code问清楚,佢就好串咁话but you have already touch the rice. 然后就抢我手上面张QR code单走,放左张新单上去,然后讲左句Oh my god 就走左去。

明明唔系我哋既错,我都好有礼貌谂住问清楚,佢就咁无礼貌地回应我。之后成餐饭个侍应系无再serve过我哋,而不停关心隔离枱对啲食物满唔满意。本身都想同老板反应下,但见个老板出左去讲电话,而餐厅入面只得果3位员工,我就无再讲啲咩。但成餐饭真系饭食得好炆好激心。

其实味道上系唔错的,特别小菜既辣炒年糕果酱系调得几好味,泥蚶都几香。可惜有啲咁差既员工
,真系好赶客,我同朋友都唔会再嚟。果日因为太嬲,所以食紧中途先影相,写呢篇comment.