2017-12-03 109 浏览
今日出尖沙咀睇圣诞灯饰🎊🎊虽然仲有大约三星期到先到圣诞 但尖沙咀已经好有圣诞气氛啦🎉🎉我地当然要食饱饱 先去睇圣诞灯饰啦🍽友人推介尖沙咀一间好有日本风味既拉面 仲要好多人俾LIKE👍🏻👍🏻哇😱😱一去到门口已经大排长龙 不过唔紧要啦 为左食好野 值得既😝😝餐厅装修好有日本色彩 周边既摆设营造返一个日本环境食客真系好似置身起日本咁 好有FEEL 😍😍餐厅有啲类似bar枱既位选择 可以睇住师傅起你面前整煮拉面👏🏻👏🏻餐厅除左拉面之外 原来仲有饭食咁我当然拣最出名既招牌菜食啦🍜🍜原来餐厅有做「期间限定」 一于试下先😍😍拉面配柠檬 好新颖既配搭😜😜拉面会传来淡淡既柠檬香 饮一啖汤 发现汤带腻感 竟然可以被柠檬减轻点❤️但仍然不减半点猪点汤既香浓味👏🏻👏🏻面质弹牙 口感丰富 豚肉烧得香香 但肉汁好丰富 😀😀再配多客小食——饺子烧得十分香脆 饺子皮薄 馅料多汁 同日子传统一样 都会有层薄脆起底 大家都知我食完饭一定点甜品 今次亦唔例外芝麻雪糕充满香浓芝麻味 奶味亦很浓郁红豆大大粒 甜度适中真系大满足👏🏻👏🏻
今日出尖沙咀睇圣诞灯饰🎊🎊
我地当然要食饱饱 先去睇圣诞灯饰啦🍽