2021-02-11
💛福元汤圆·呢个我哋前年嘅元宵有黎食过架 但系唔知系咪个日太多人嘅关系 定系我哋揾唔到位行耐左先食 我地记得个次无咁惊艳🤭今次我地平日再食就真系觉得超级好食 系好食到我哋决定要买啲生汤圆返屋企比屋企人今日食 最后我屋企人都超钟意😍😍大家年三十都要团团圆圆啊🥰·鸳鸯汤圆$26 (5粒)佢入边系有3粒芝麻汤圆 2粒花生汤圆嘅 佢个芝麻汤圆一咬落去系真系流心到不得了🤩而且芝麻味系好浓 食落好顺滑 超正🤤花生汤圆我自己就觉得一般般 佢都流心嘅 但系花生味唔系好浓 所以推介大家嚟试佢个芝麻汤圆多啲😎😎同埋佢个糖姜水都好重姜味 饮落超舒服😌·生芝麻汤圆$42 (10粒)我本身好惊生汤圆做唔到佢地个效果 但系一样都系做到超流心㗎😍😍不过我觉得我地自己整嘅糖姜水都系无佢地个个咁好食 但系都可以比大家参考下😙·1⃣️将半个拳头咁大既姜刨皮 排松2⃣️加入汤圆 轻手搅一搅令佢地唔好痴底3⃣️加入半旧片糖 汤圆浮晒面就食得啦·#rbyeat #rbykitchen #rby港式 #rby甜品饮品 #rby中式食谱 #rby甜品食谱#rby💛#rby炮台山 #rby北角·📍北角炮台山福元街7号利都楼地下I-1舖
鸳鸯汤圆$26 (5粒)
鸳鸯汤圆
生芝麻汤圆$42 (10粒)
生芝麻汤圆
1⃣️将半个拳头咁大既姜刨皮 排松