点样食推介✨💛高质炸鸡💛💛西营盘黄店💛Wow Lab@wowlab.hk地址:西环高街111号地舖🍖香辣烧鸡套餐+ 芫茜柠檬酱 $70+$5 (7.5/10)套餐包两件鸡、薯条同汽水,贪得意加左5蚊试佢嘅芫茜柠檬酱,又真系好refreshing😂,甜甜酸酸茜茜咁都同薯条几夹,同蕃薯条就再夹d!芫茜爱好者记得嗌!讲返件烤鸡,鸡肉都几滑😝,但略嫌鸡皮未够脆🙈,如果可以烤到层鸡皮薄薄地咁就好🙈,整体咸度都适中!微辣几惹味,不过我依d嗜甜人士就好希望旧烤鸡可以落少少蜜糖调味,咁就应该会好鬼正🙈🙈薯条就正正常常,大细偏粗,建议加钱转蕃薯条🤣🍖青柠芫茜梳打 跟餐加$12 (8/10)之前饮过谭仔嘅芫茜梳打觉得好难饮🤣,不过依然打击唔到我对芫茜嘅爱,依度嘅芫茜梳打做得几好,冇怪味,青柠味好足,同芫茜好夹🙈,芫茜党可以嗌黎一试!🍖滋味脆鸡套餐 + 蕃薯条 $66 + $12 (8/10)佢地嘅鸡即炸真系超脆😝😝😝,好食过kfc都几多下,鸡肉都好入味😝,一咬d皮脆到弹晒出去,jeng!下次好有冲动想买佢嘅8件滋味脆鸡桶黎食!都系$128only!虽然menu冇写加钱可以转蕃薯条,但问左店员佢话可以加$1
点样食推介✨

💛高质炸鸡💛
💛西营盘黄店💛

Wow Lab
@wowlab.hk
地址:西环高街111号地舖

薯条就正正常常,大细偏粗,建议加钱转蕃薯条🤣

🍖青柠芫茜梳打 跟餐加$12 (8/10)

虽然menu冇写加钱可以转蕃薯条,但问左店员佢话可以加$12转🤣,即刻觉得好开心!蕃薯条够晒粗亦都好够甜😝,配芫茜柠檬酱一流啊!

回头指数: 🍧🍧🍧🍧(满分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指数: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️️(满分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

依度空间感好够,高楼底,座位尚算阔落,啱啱新开张人流仲系偏少,我都系因为见到有foodie介绍先知西营盘开左间黄店炸鸡😝,试完又真系冇令我失望!

大家注意由地铁站行过去都有一段冇遮阴嘅路,夏天行过去系有dd辛苦🙈,但有好西食就咩都值嘅🤣

大家去西营盘/长洲都可以顺便试下佢地d鸡😝 长洲都有分店架!