2008-06-24
上星期五晚有朋友生日~去左新开o既尖咀花满楼度食我地一黎到就吃左个生煎包.... 好香, 又有肉汁㖞~ 之后就正式上菜lu~~海"浙"头好爽, 好弹牙好好食~~之后到烧羊肉, 唔骚呀, 好香好好味然后就到店员推介o既鸭胸包, 朋友们都话好多汁, 包好软仲有我最想食o既椒盐桂鱼, 椒盐味唔会太浓盖过鱼味, 点埋个甜酸汁就更惹味之后有担担面. 因为怕辣o既关系所以我地将个汤同埋d 面分开上. 个面好幼好有咬口, 同平时出面d 面好唔同, 个汤虽然辣左d, 但系好香, 成个面好夹之后就叫左个猪肉津白, d 津白好入味, 将d 高汤o既味都入晒入去, 但又唔太"林", 几好食甜品就系拔丝苹果, 唔会过甜, 个感觉好清新今晚最值得一赞系d 侍应, 佢地真系好好服务. 成日帮我地refill 茶水. 虽然中环o个间都好好食, 但系如果相比黎讲尖沙咀哩间个格调同埋d 服务比中环更好, d 食物又一样水准, 好好呀~最好就系佢价钱都唔太贵嘛~ 我地四个人去食, 都系500 有找, 物有所值呀~店员推介下次叫我地坐窗边位, 话个view 好靓㖞! 其实间餐厅个格局已经好靓, 好有fusion感觉, 仲有
我地一黎到就吃左个生煎包.... 好香, 又有肉汁㖞~
之后就正式上菜lu~~
海"浙"头好爽, 好弹牙好好食~~
之后到烧羊肉, 唔骚呀, 好香好好味
然后就到店员推介o既鸭胸包, 朋友们都话好多汁, 包好软
甜品就系拔丝苹果, 唔会过甜, 个感觉好清新
店员推介下次叫我地坐窗边位, 话个view 好靓㖞! 其实间餐厅个格局已经好靓, 好有fusion感觉, 仲有bar 枱位添~ 真系值得再黎~