2023-01-21
💁♀️💁♂️21/12/2022(Thu), Dinner🍽呢一晚天气冻冻地🥶🥶🥶,最好就系食返碗蛇羹暖一暖胃同身😌,喺大埔食蛇羹我哋就谂到蛇王海呢度,每年冬天总会去食蛇羹同糯米饭暖一暖。而今晚我地order左:🔆 抵食蛇羹🐍套餐(大,$114)抵食蛇羹套餐有大蛇羹🐍一碗、腊味糯米饭一碗同埋蛇汤一碗。蛇羹有蛇肉、应该有混入鸡肉、仲有冬菇丝同木耳丝,用料十足,冻冰冰既天气食返碗热腾腾既足料蛇羹,食完之后行返出店舖时,成身暖笠笠咁好舒服。蛇羹唔会太水汪汪或者太稠,加入少少柠檬叶吊一吊味,再加埋薄脆一齐食,味道刚好。腊味糯米饭有冬菇🍄、虾米🦐同腊肠,热焫焫咁。糯米饭唔会太湿或者太硬,煮得粒粒分明,食完暖胃饱肚。蛇汤饮落药材味都好重,入口醇厚顺喉,饮完个人好舒服。🔆 2号餐(细,$84)2号餐就有细蛇羹一碗、腊味糯米饭一碗同埋油菜一碟。油菜今晚系生菜🥬,灼得翠绿油润,食落爽口。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆❤🙆♂️(A先生)整体食评:❤❤❤❤(4/5)❤🙆♀️(为食妙妙)整体食评:❤❤❤❤(4/5)👉🏻 蛇羹足料,长期都好多人帮衬🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
而今晚我地order左:
🔆 抵食蛇羹🐍套餐(大,$114)
蛇汤饮落药材味都好重,入口醇厚顺喉,饮完个人好舒服。
🔆 2号餐(细,$84) 2号餐就有细蛇羹一碗、腊味糯米饭一碗同埋油菜一碟。油菜今晚系生菜🥬,灼得翠绿油润,食落爽口。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆♂️(A先生)整体食评:❤❤❤❤(4/5)
❤🙆♀️(为食妙妙)整体食评:❤❤❤❤(4/5)
👉🏻 蛇羹足料,长期都好多人帮衬
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆