2023-12-04
今日同先生庆祝🍾结婚周年 择左间望到海景嘅日式铁板烧🫶🏻如要海景位到一定要预早打去留❤️海贺二人套餐✅无花果虾肉沙律新鲜手拆蟹肉 好有蟹既鲜味 蟹肉一丝丝 肉质弹牙 系真蟹肉👍 加上新鲜无花果粒 沙律菜 和黑醋去做个沙律 十分开胃 感觉清新✅三文鱼籽伴海云醋三文点大大粒 卜卜脆 咸鲜味十足 加上 新鲜海云 口感好d似海带 爽口 弹牙 加上黑醋 好开胃 ✅矶煮鲍鱼手掌心咁大只慢煮南非鲍鱼 好糖心😍 慢煮过嘅鲍鱼 弹牙 肉厚 囗感一流 配上日本大根 大根吸收哂汤汁既精华 够哂淋身 再配上用鲍鱼肝做 嘅秘制酱汁 好香口 亦都可以令鲍鱼既鲜味提升✅鹅肝铁板鹅肝 外脆内嫰 五至七成熟 十分正 鹅肝既油香充满口里面 点埋黑蒜汁 可以把鹅肝配多士食 减少油腻感 ✅大虾铁板大虾 肉质爽口 弹身 好新鲜 充满焦香味 可以先食左大虾既鲜味 再点个虾膏汁既食 ✅A4 官崎牛全晚既主角 A4官崎和牛 用铁板先煎香牛扒既外层 再用盐 去调味 上碟时已经好香 食到牛扒香脆既外层 然后牛扒入口即溶 和牛既牛脂系口𥚃面散发 好正✅黑松露和牛 /樱花𧎚炒饭两款炒饭都好有水准 粒粒分明 炒饭充满
❤️海贺二人套餐
✅无花果虾肉沙律
✅三文鱼籽伴海云醋
✅矶煮鲍鱼
✅鹅肝
✅大虾
✅A4 官崎牛
✅黑松露和牛 /樱花𧎚炒饭
两款炒饭都好有水准 粒粒分明 炒饭充满焦香味 黑松露同樱花虾都好足料
✅味噌汤 渍物
✅甜品
呢到除左食物质素高外 仲有靓境 坐窗口位仲睇到维港靓夜景 服务员态度非常好 细心介绍食材
知我地庆祝周年 仲送左件cheese cake 🍰 心意十足
📍 铁板烧海贺 (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道100号The ONE 19楼