龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2024-09-08 613 浏览
今日屋企人食饭,一齐去左一间bookmarked 左好耐嘅铁板烧餐厅食,我地叫左季节限定嘅铁板烧套餐同啤酒🍻:😈烟三文鱼沙律烟三文鱼味道吾错,师傅用左黑醋汁做酱汁,再加上鱼子酱铺面,食落好感好丰富😈兰王蛋伴松露鱼子酱食之前一定要搅拌均先食,蛋香味俱全😈是日海鲜(饱鱼+扇贝)饱鱼令人好惊喜,师傅用左自家制蒜蓉酱来烧,出面一定食吾到😏外层微焦,但肉质保持到柔嫩嘅口感🥳扇贝食落香口,一口咬落去超juicy👍😈宫城县厚切黑豚扒厚切黑豚扒肉质非常鲜嫩,外层微焦,里面即保持多汁嘅口感,每一啖都感受到浓郁嘅肉香😋搭配埋店家自家制酱汁,更加出色😈菊花豆腐白面豉汤味增汤好足料同清甜,师傅仲要将豆腐切成一条条幼丝,好厉害😈黑松露海鲜炒饭炒饭材料丰富,有兰王蛋,虾等等,增加左色彩同口感增次,师傅调味亦都好出色,不会掩盖咗黑松露香味同海鲜鲜味,大推🥳😈紫薯雪糕配红豆爆珠紫薯雪糕味道好浓郁,再加上几有特色嘅红豆爆珠,食完超系超满足❤️餐厅名称:龙亭 (佐敦)餐厅地址:佐敦宁波街27-31号地下A-D号舖

😈烟三文鱼沙律

😈兰王蛋伴松露鱼子酱
食之前一定要搅拌均先食,蛋香味俱全

😈是日海鲜(饱鱼+扇贝)
扇贝食落香口,一口咬落去超juicy👍

😈宫城县厚切黑豚扒

😈菊花豆腐白面豉汤
味增汤好足料同清甜,师傅仲要将豆腐切成一条条幼丝,好厉害

😈黑松露海鲜炒饭

😈紫薯雪糕配红豆爆珠

餐厅名称:龙亭 (佐敦)
餐厅地址:佐敦宁波街27-31号地下A-D号舖