入到嚟成个环境气氛都好好,而且因为喺高层26楼全落地玻璃,所以系会望到外面嘅景色都好靓,直头好似去左日本的高尚居酒屋餐厅咁(^。^)厨师老板非常健谈友善,而且详尽咁解释不同𩠌菜款式比我地听~ 全程都播咗好多流行K-pop 歌,而且仲有电视播出嚟,好多都系我钟意听嘅歌🤤💕倾落先知原来喺夜晚会有唱K时段,主要系希望大家放工之后都可以去轻松下,倾吓偈、食吓嘢消除下压力咁(^∇^)💕💕💜鸡软骨串热辣辣啱啱烧好嘅串烧果然系最野味🤭💕鸡软骨平时系食得好硬,但系呢个系好容易咬开,而且系食得出一部份肉一部份骨🤪而且因为啲鸡系好新鲜,系有落到少少盐巴去调味💜时令刺身4点🫧-真鲷拼岩盐🐟总共有三片鲷鱼刺身,食每块前点少少豉油再放入口,系好滑身,好有鲜味,但系完全冇腥味,而且有用到岩盐、橄榄油去微微地调味-真鲭鱼🐟跟住落嚟嘅刺身系最高级嘅关鲭鱼,表面烧香左,而且表层有炒姜葱去做装饰,将炒姜葱拼埋鲭鱼刺身,再点少少豉油食,依然食得出𠮶种鲜甜味,对于第一次食鲭鱼刺身嘅meow小编可以话系大开眼界🫡🫶-烟熏吞拿鱼腩🐟一望就见到系有充分嘅鱼油脂,而且好滑好新鲜,表面烧好咗再上盘,食落第一啖系有好浓郁的火炙香味,跟住
厨师老板非常健谈友善,而且详尽咁解释不同𩠌菜款式比我地听~

💜鸡软骨串

💜时令刺身4点🫧
-真鲷拼岩盐🐟
-真鲭鱼🐟

-烟熏吞拿鱼腩🐟
一望就见到系有充分嘅鱼油脂,而且好滑好新鲜,表面烧好咗再上盘,食落第一啖系有好浓郁的火炙香味,跟住浓浓的鱼油香味就扩散在口腔内,而且由于喺腩位,所以食脂肪部份时几乎有入口即溶嘅口感(。ì _ í。)

💜日式鲍鱼
依款系北海道鲍鱼,师傅有话系用高温烹调,令到佢质感会好松软,食落鲍鱼会淋得来有坚韧的感觉,配埋自家制的sauces同饭一齐食真系一级享受😎

💜寿司七贯🍣
寿司旁的苦瓜伴菜系来自日本,所以食落会比较苦啲,令到佢冇咁大苦味🤤🤤

樱花虾配虾粉寿司、皮剥鱼配liver寿司、酱油渍寿司(用酱油去腌会可以辟到个铁腥味)、鲷鱼寿司(口感会爽口啲)、海胆寿司(面头上梅盬,食落好有鲜味,直头)、左口鱼BB寿司(食落好有鱼油同香味,配埋一大块紫菜包住嚟食好有口感)、大尾鱿鱼寿司(食落比较有烟靭口感、而且黏性高啲)

Ps每一款寿司入边都有落到新鲜山葵去辟腥味

💜日本静冈哈密瓜
只系望已经系超级有水份,食落系又甜又多汁劲juicy😳😳💕

🍶🍶🍶🍶🍶🍶
💜花阳浴🍶
酒师傅表示第一款系有花香味同比较浓味的酒,饮落去可以令我地胃口大开🫶

💜福
依款听闻系七月先出,通常会送礼用,饮落去相对上冇咁甜,后劲会劲啲咁(^^)

💜十四代
酒师傅强烈推介依款系最高级的清酒🍶,饮落去好有甜味,而且酒唔会好强烈

💜矶自慢
今次啲款系用咗靓水去制成,系来自大井村,呢款饮落系比较清新,的确系fresh好多