2024-02-27
一排冇食又想食,就去咗位于尖沙咀嘅黑门水产。呢度系一间以新鲜海鲜为主的日式餐厅,提供丰富多样高质嘅海鲜料理。.首先,讲下佢哋嘅鳕鱼白子。呢个菜式以鳕鱼嘅软滑白子为主角,配上柚子汁。每一口都带来浓郁嘅海水同鲜甜味。.再嚟就系北海道蜜柑鲷薄切刺身。呢款刺身将北海道蜜柑鲷切成薄片,质感鲜嫩,带有微妙嘅甜味。食落去清新爽口,令人感受到海鲜的原汁原味。.接著就系黑门令蟹味噌曱罗烧。呢款菜式系招牌,必叫。以新鲜嘅蟹肉蟹膏,制成嘅味噌烧为主,肉质鲜美,味道浓郁。每一口都带来满满的蟹味,令人回味无穷。料好多,如果饼干唔止一块就好。.再嚟就系黑门令龙虾汤煮海鲜。呢个都系我嘅必食item! 菜式以鲜嫩嘅龙虾汤煮海鲜为主,龙虾汤底鲜甜丰富,令海鲜更加鲜美。有八爪鱼,虾,菇,芋丝,吸收晒浓郁嘅龙虾汤,每一口都带来龙虾汤底嘅浓郁味道,令人垂涎欲滴。,总括而言,佢哋嘅菜式新鲜美味,食材用料上乘,香港少见嘅质素。而且,黑门水产嘅服务亦都好细心,员工态度友善,会不断针水,唔洗要求。店内环境好靓,好似去咗日本咁,坐得舒服,用餐体验愉快。