2024-09-03 443 浏览
6年前喺秋田慶祝生日,6年後再黎慶祝特別節日🥳 呢度嘅食物都依然咁有水準,坐喺吧枱睇住廚師逐樣煮佳餚,仲要睇住佢擺盤精美,我同老公都睇到wawa聲!我地揀左個秋田二人前套餐 每位 $888 🥗季節沙律-最特別係沙律上嘅透明水晶海草,好新鮮好脆口!🥚魚籽鵝肝蒸蛋 蒸蛋質地非常細緻滑嫩,魚籽帶來嘅鹹鮮感和爽脆感,與滑嫩嘅鵝肝形成美妙嘅對比。兩種食材味道也完美融合,不會出現突兀感。🦞鮮活時令龍蝦活伊勢海老 龍蝦都好大隻好生猛仲郁緊!睇住廚師落燒酒,再將龍蝦肉同蝦膏分開,好鮮甜啖啖肉,仲有香濃嘅龍蝦膏,好滋味!🦪原隻鮮活南非鮑魚 南非鮑魚好大隻,肉質鮮嫩多汁、口感彈牙。加上昆布忌廉汁一齊食仲惹味!🦪季節時令海鮮 北海道帆立貝好厚肉 ,配柚子胡麻醬及黑魚籽,簡直係絕配!🥠香煎頂級鵝肝 鵝肝好大塊好厚啊!配搭黑魚籽及金箔感覺好奢華,配上煎香嘅吐司及黑醋,入口其嫩滑細膩,鵝肝內部柔嫩多汁,在口腔中回蕩久久不散。🥩鹿兒島霜降和牛薄燒卷 鹿兒島和牛🥩鹿兒島霜降和牛厚焼 鹿児島和牛薄燒以和牛卷着蔥花及炸蒜片兩面略煎,而厚燒和牛煎香後切粒可配搭炸蒜片、昆布鹽、岩鹽粉或芥末同食。油脂分布平均,和牛好軟嫰,入

我地揀左個秋田二人前套餐 每位 $888

🥗季節沙律-最特別係沙律上嘅透明水晶海草,好新鮮好脆口!

🥚魚籽鵝肝蒸蛋

🦞鮮活時令龍蝦活伊勢海老

🦪原隻鮮活南非鮑魚

🦪季節時令海鮮
北海道帆立貝好厚肉 ,配柚子胡麻醬及黑魚籽,簡直係絕配!

🥠香煎頂級鵝肝

🥩鹿兒島霜降和牛薄燒卷 鹿兒島和牛
🥩鹿兒島霜降和牛厚焼 鹿児島和牛
薄燒以和牛卷着蔥花及炸蒜片兩面略煎,
而厚燒和牛煎香後切粒可配搭炸蒜片、昆布鹽、岩鹽粉或芥末同食。油脂分布平均,和牛好軟嫰,入口即融!

🍚秋田炒飯
櫻花蝦+和牛與珍珠米炒至金黃,香氣撲鼻!
🥬炒野菜
鐵板上嘅雜菜有冬菇、椰菜、蘿蔔絲用牛油炒香,好清新啊!

🥣龍蝦清湯
廚師將龍蝦頭留來煮湯,龍蝦頭都仲有好多肉和膏,湯味清甜!

精選甜品
🔹精選甜品
即整自家製銅鑼燒,外皮口感煙韌,配上香甜紅豆蓉和自選雪糕,甜而不膩!