2022-01-02
糖街出名大家都知, 朋友话呢度有间出名既印尼餐厅。成日经过行过都净系以为佢得卖印尼小食🤭。点知入咗去又真系充满住印尼风味嘅色-系多到一个点😯😯黎左紧系试下印尼沙嗲烧羊肉😍 。串烧个沙爹酱配埋烧到香口又juicy既羊肉, 真系高水准表现👍🏻主食方面呢就叫咗个烧鸡配班兰叶饭同埋一个印尼黄金饭烤鸡配班兰饭呢个烤鸡真系世界级呀喺香港食过最好食嘅烤鸡😉冇得顶🤘9/10 个烤鸡嘅香味方面呢:就充满住鸡油香,同埋烧烤嘅肉香味。佢面头仲搽咗一浸糖令到个鸡皮十分之香脆💥💥咁佢系一只春鸡,肉质当然讲,融雪容得好好,佢肉质嫩滑。 重点系印尼食物本身香味充足!佢香口之余亦都好入味,整体感觉好高质印尼黄金饭:虽然㗎炸脾比较干,但系个皮都好香脆。主要系因为个烤鸡髀比下去。都算唔错嫁👍🏻6.5/10 个黄金饭其实系黄姜饭,系好好食嘅黄姜饭。真系好好食。好好食。好好食。😂😂一个人话咁快就会食晒😋 你唔好以为斋食黄色嘅饭就系黄姜饭 佢入面仲有两三嚿牛肉干咁样黄姜😁😁好干身,有啲肉质嘅感觉。 好明显个黄姜系高质过啲饭(讲笑🤣) 因为个黄姜好香又有age过咁,冇听错真系好似有age嘅feel。 咸咸哋有老姜嘅味道 干姜嘅咁
主食方面呢就叫咗个烧鸡配班兰叶饭同埋一个印尼黄金饭
印尼黄金饭:虽然㗎炸脾比较干,但系个皮都好香脆。主要系因为个烤鸡髀比下去。都算唔错嫁👍🏻6.5/10 个黄金饭其实系黄姜饭,系好好食嘅黄姜饭。真系好好食。好好食。好好食。😂😂一个人话咁快就会食晒😋 你唔好以为斋食黄色嘅饭就系黄姜饭 佢入面仲有两三嚿牛肉干咁样黄姜😁😁好干身,有啲肉质嘅感觉。 好明显个黄姜系高质过啲饭(讲笑🤣) 因为个黄姜好香又有age过咁,冇听错真系好似有age嘅feel。 咸咸哋有老姜嘅味道 干姜嘅咁香味。但系完全唔辣!有姜嘅味道而唔辣! 当然,个香茅沙律都真心几鬼正❤️
最尾黎多两杯芒果同椰子沙冰,够晒热带风情芒果沙冰比平时个d 酸味重少少,但岩晒我口味,椰子味就正常发挥