2019-10-04
今日放工约咗个friend喺沙田围食饭,因为河畔花园呢度都几多嘢食。我哋两个都好想食日本野,系 OpenRice揾到呢间餐厅就决定试下。黎到嘅时候已经系八点半,但都仲系要等位,睇落真系几受欢迎。一坐低侍应已经帮我地斟左两杯热茶因为真系好肚饿,所以我哋都叫咗几多嘢食上面嘅肉系黑豚肉,佢应该用咗烧汁去煮,食落咸咸地,一啲都唔干,几嫩个饭配左一兜泡菜,小小酸同埋唔太辣,都几开胃本身以为系焗蚝,但原来蒜头下面系生蚝。啲烧蒜都几咸,配只生蚝食唔系好食得出蚝味呢个芝士软壳蟹手卷超级好食软壳蟹好脆,而且份量都几多,配埋啲芝士同蟹子一齐食简直一流!烧鸡翼我真系几钟意食,佢烧得几入味,同埋唔老,所以入面都几滑吱啲柠檬汁食仲好味呢个乌冬系我最钟意嘅嘢食!佢配料有只蛋、葱、姜、Wasabi、同埋一d好似天妇罗碎嘅嘢,捞埋一齐再点个冷面汁,味道非常之好𠮶个乌冬煮得唔淋有咬口,加埋啲脆脆,口感好丰富好好食!刺身食物都超级新鲜,特别系油甘鱼好香口
一坐低侍应已经帮我地斟左两杯热茶
因为真系好肚饿,所以我哋都叫咗几多嘢食
个饭配左一兜泡菜,小小酸同埋唔太辣,都几开胃
刺身食物都超级新鲜,特别系油甘鱼好香口