2023-07-24 115 浏览
一个人的午餐,行街去到铜锣湾街上面,行得太攰,唔想快快脆食茶餐厅,见到呢间寿司店午餐价钱合理,加上接近两点客人唔多,可以俾我慢慢坐回一回气,我叫咗一人餐有寿司刺身,同埋有个迷你鳗鱼饭。刺身带子同埋三文鱼,每样两块,都非常新鲜同埋甜美,食入口好鲜甜,好有口感。寿司有好几款,牡丹虾寿司大大只好鲜甜,最正系牛肉薄烧唔会有跟,好香牛味,其他几件寿司都一样出色,寿司饭唔会好多,但系刺身就好足料,一口一旧寿司好满足。馒鱼饭虽然佢话系迷你版本,但成个饭有我只手咁大,对于女士嚟讲绝对唔系迷你,而且有三大条鳗鱼,烧得好香,酱汁配埋糙米饭一齐食,非常好食,估唔到误打误撞比我发现到呢间优质嘅寿司店,下次可以去铜锣湾行街一定再嚟。