2023-12-03 28 浏览
今日朋友话好想食越南野,所以就揾左一个超级地度既越南菜,带佢去食好食西。间餐厅系假期黎讲好多人去食,不过好在佢地上菜快,唔洗点等位,见到餐牌就眼花撩乱,因为有好多好野都想食😍。又想食小食又想食海南鸡,所以就叫左个set dinner~Set Dinner $98去骨海南鸡配黄姜饭黄姜饭唔会话太重姜味,同埋啲饭都唔会太油,跟住海南鸡食落唔会有*嚡熠熠* 同埋好难咬既口感,鸡肉好嫩好嫩滑,在点上佢去秘制嘅海南鸡汁真系绝配。小食二选一我选举左牙车快沙律(柚子+手撕鸡)同埋手撕鸡檬纸卷,呢个系set dinner 包埋既。 本身以为啲沙律同埋手撕鸡檬纸卷,会系得一人份量仲会好细份,点知……一上到枱就惊闻左我对佢地既幻想,原来都几大份!!!牙车快沙律会另外配上沙律汁(类似捞檬粉嘅汁),食落唔会太过酸,酸酸甜甜几开胃。另外手撕鸡檬纸卷超级好食,个皮唔算好厚,再加上手撕鸡馅料劲多!!!招牌手撕鸡拼扎肉椰汁酸辣汤汤檬粉 $72食之前记得要加新鲜指天椒同埋虾油蒜油,个汤好有层次感,加咗虾油蒜油个汤更提出左鲜味。地址📍越男仔 (旺角)旺角广华街2-20号翠园大楼二期地下5号舖#devietson #越男仔

Set Dinner $98

小食二选一
牙车快沙律(柚子+手撕鸡)同埋手撕鸡檬纸卷

招牌手撕鸡拼扎肉椰汁酸辣汤汤檬粉 $72
招牌手撕鸡拼扎肉椰汁酸辣汤汤檬粉

地址📍
越男仔 (旺角)
旺角广华街2-20号翠园大楼二期地下5号舖

#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食
牙车快沙律(柚子+手撕鸡)同埋手撕鸡檬纸卷
招牌手撕鸡拼扎肉椰汁酸辣汤汤檬粉