2024-06-08
一睇餐牌见到好多菜式都系越南唔同地名,有河内,顺化,胡志明,福安…….. 好特别两个人叫左两个主菜,一个小食,非常饱!🍴西宁石腐窝蛋烤牛生菜包($89)小食叫咗生菜包,嚟嘅时候职员将生蛋同牛肉捞埋一齐,牛肉入面有洋葱,大量蒜头,同埋有啲椰菜丝,夹埋一齐好香口好好惹味,系比较少食嘅越南菜。生菜都够新鲜,包起嚟好清爽。🍴河内三鲜椰汁酸汤煲($168)好钟意呢个煲,酸酸地好开胃。材料有生蚝,虾,滑鸡。蚝和虾都算鲜味,份量几大。+$9 加左个粉丝,吸晒啲汁,仲有火暖住,食到尾都热热地真系好正!🍴东河软壳蟹沙嗲粉丝大脆包 ($168)系个大包入面有好多沙嗲粉丝,同埋软壳蟹,粉丝塞满个包,个包好似越南法包,好大个,沙嗲味几香,不过好多粉丝所以食唔晒要打包,职员好细心俾咗个胶盒仔我装啲沙嗲酱返去。🍹鲜香茅青柠梳打食浓味嘢配返青柠梳打真系好refresh! 总括好多选择,味道有特别,坐得舒服,价钱合理!
🍴西宁石腐窝蛋烤牛生菜包($89)
🍴河内三鲜椰汁酸汤煲($168)
🍴东河软壳蟹沙嗲粉丝大脆包 ($168)
🍹鲜香茅青柠梳打
食浓味嘢配返青柠梳打真系好refresh!
总括好多选择,味道有特别,坐得舒服,价钱合理!