2007-12-27 7 浏览
今日同一班弟兄姊妹出席完最后一天的活动,就到呢度食返个糖水作结~我地由贵夹普通水准的甜品, 越食就越平但好味!! XD环境就唔会点expect喇,不过有时都会想0系返d咁有味道的糖水舖食下d中式糖水0既~~~本人叫0左个喳喳汤圆,虽然明知佢高热量...不过未食dinner 0既情况底下就算啦...^^"个喳喳同以往所认识0既唔同㖞!!少了平时屋企/其他舖头必落的椰汁,多了好少0系喳喳中食到的番薯~!有点特色我喜爱~!!!豆量都唔少,品种都几多!!唔错唔错!!芝麻汤圆都不俗,呢只软糯度几适合用0黎配以其他糖水的~整体满意!! ^^试了姊妹的芝麻糊炖奶同净炖奶~前者几特别!!将芝麻糊灌入去个炖奶度,但芝麻糊再杰返d会好味d, 同个炖奶都夹d~~~~炖奶几实,但好够滑!!同平时食开果d"浪"下"浪"下反晒光0既唔同~几欣赏!!!一定会再去啦~~~反正近教会,都系几步路0者~ 最后买0左碗桑寄生红枣莲子蛋茶返屋企,试0左几啖,good!!!我钟意佢D红枣唔系煲到爆晒花,又好香枣味,莲子虽然唔粉,但都够腍,阿妈话有D未去芯...个人认为糖水可以减一点甜~~~不过, 整体都好满意~!!

一定会再去啦~~~反正近教会,都系几步路0者~